Konya Piyasalarında Altın Yeni Zirveyi Gördü

Konya Piyasalarında Altın Yeni Zirveyi Gördü

ABD Merkez Bankası'nın olası faiz indirimi, altın fiyatlarını yukarı çekmeye devam ediyor. Ons altın rekor seviyeye ulaşırken, gram altın da yeni zirveler peşinde. Peki Konya piyasalarında son durum ne?

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz indirimi sinyalleri vermeye devam ederken, bu gelişme altın fiyatlarında hızlı bir yükselişe neden oldu. ABD'den gelen olumlu ekonomik veriler ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz indirimlerine devam etmesi, Fed'i de faiz indirimine zorlayabilir. Bu durum, ons ve gram altında önemli yükselişleri beraberinde getirdi.

Ons ve Gram Altın Yeni Zirveler Görüyor

Ons altın, bugün 2558 dolardan güne başlayarak tarihi zirvesine çok yaklaştı. Gün içinde 2570 dolara kadar çıkan ons altın, şu sıralar 2567 dolardan işlem görüyor. Bu fiyat, ons altının rekor seviyesine ulaşmasını sağladı.

Gram altın ise 2787 liradan güne başladı ve en yüksek 2807 lirayı gördü. Şu an 2803 liradan alıcı bulmaya devam ediyor. Altında en yüksek seviye, 28 Ağustos'ta 2816 lirayla kırılmıştı.

Piyasa Uzmanları: "Fed Faiz İndirimi Beklentisi Sürüyor"

Piyasa uzmanları, Fed'in 20 baz puanlık bir faiz indirimi yapabileceğini öngörüyor. Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine devam etmesi ve ABD ekonomisindeki olumlu gelişmeler, bu beklentiyi daha da güçlendiriyor. Fed yöneticilerinin bazıları ise faiz indiriminin tartışılma zamanının geldiğini ifade ediyor.

Altın yatırımcıları bu gelişmelerden faydalanarak kazançlarını artırmayı sürdürüyor. Faiz indirimi beklentisinin güçlenmesi, altının önümüzdeki günlerde daha da yükselme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

Konya Piyasalarında Son Durum

Konya piyasalarında gram altın 2856 TL'ye satılırken 2804 TL'ye alınıyor. Çeyrek altın 4795 TL'ye satılırken 4529 TL'den alınıyor.

piyasa.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.