Deprem Uzmanı Naci Görür 'Endişeye gerek yok' dedi

Deprem Uzmanı Naci Görür 'Endişeye gerek yok' dedi

Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin, Doğu Anadolu Fay Zonu'nda gerçekleştiğini belirterek, deprem sonrası endişeye gerek olmadığını söyledi.

Malatya'nın Kale ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde Elazığ'da kısmi hasar gören bir binada mahsur kalan 4 kişi sağ olarak kurtarılırken, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa'da toplam 4 binada hasar meydana geldiği bildirildi. Yetkililer, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür: "Endişe Yok, Hasarlı Binalardan Uzak Durun"

Deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bu depremin Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde gerçekleştiğini ve 2020 Elazığ depremi sonrasında fay hattında oluşan kırılmanın devamı niteliğinde olduğunu ifade etti. Görür, "Muhtemelen bu deprem, 6 Şubat 2023 depremlerinin faya enerji transferinin bir sonucudur" dedi.

Elazığ ve Malatya Halkına Önemli Uyarı

Prof. Dr. Naci Görür, açıklamasında bölge halkına seslenerek, hasar gören binalardan uzak durulması gerektiği konusunda uyardı. "Malatya ve Elazığ yörelerinde Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum, ancak son depremlerden hasar görmüş binalardan uzak durun. Bu binalarda yıkım olabilir" ifadelerini kullanan Görür, vatandaşların dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Deprem Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

Malatya ve çevresinde meydana gelen deprem sonrası yetkililer, hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Şanlıurfa, Elazığ ve Malatya illerinde toplam 4 binada hasar olduğu tespit edilirken, can kaybının olmadığı, yaralıların ise tedavi altına alındığı bildirildi. Depremin ardından AFAD ekipleri bölgede çalışmalarına devam ediyor.

Deprem Uzmanlarından Yeni Uyarılar

Prof. Dr. Naci Görür ve diğer deprem uzmanları, bölgedeki vatandaşları hasarlı binalardan uzak durmaları konusunda sık sık uyarıyor. Uzmanlar, özellikle 6 Şubat 2023 depremleri sonrası hasar gören yapıların risk taşıdığını belirtiyor. Bölgedeki depremler, fay hatlarındaki hareketlilik nedeniyle dikkatle takip ediliyor.

Deprem Uzmanı Naci Görür 'Endişeye gerek yok' dedi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.