Discord Üzerinden Suç İçerikli Paylaşım Yapan Şüphelilere Operasyon

Discord Üzerinden Suç İçerikli Paylaşım Yapan Şüphelilere Operasyon

İstanbul'da 2 kadının öldürülmesi olayı sonrası erişim engeli getirilen Discord isimli sosyal medya platformunda suç içerikli paylaşımlar yapan kişilere yönelik operasyonlar sürüyor.

İstanbul'da yaşanan iki kadının öldürülmesi olayı sonrası erişim engeli getirilen sosyal medya platformu Discord'da suç içerikli paylaşımlar yapan kişiler hakkında Emniyet birimleri harekete geçti. Özellikle dezenformasyon ve halkı yanıltıcı yayınlar yapan gruplara yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

"Haha" Grubunun Kurucuları Gözaltına Alındı

Emniyet ekiplerinin yürüttüğü operasyonlar kapsamında, "Haha" isimli grubun kurucuları olan ve halkı yanıltıcı yayınlar yaptığı tespit edilen 3 şüpheli gözaltına alındı. Ankara'da yakalanan T.D., İstanbul'da bulunan F.T. ve Konya'da tespit edilen M.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"C31K" Grubu Yöneticilerine de Operasyon Düzenlendi

Yapılan operasyonlar sadece "Haha" grubuyla sınırlı kalmadı. "C31K" isimli grubun yöneticilerinden E.G. Tokat'ta gözaltına alındı ve tutuklandı. İstanbul'da bulunan bir diğer şüpheli A.T. hakkında ise ev hapsi tedbiri uygulandı.

Şiddet İçerikli Paylaşım Yapan Şüpheli Tutuklandı

Discord üzerinde bir kadının kendisine kolonya döktürülüp yakılmasına dair paylaşımlarda adı geçen ve gözaltına alınan Ö.P. de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu tür şiddet içerikli paylaşımların önlenmesi amacıyla emniyet birimlerinin operasyonları devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.