Diyarbakır'daki arazi kavgasının davası Konya'da görülüyor

Diyarbakır'daki arazi kavgasının davası Konya'da görülüyor

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde geçtiğimiz yıl arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 9 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise yaralandığı silahlı kavganın 32 sanığı Konya'da hakim karşısına çıktı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinin Serçeler Mahallesi’nde 15 Haziran 2023 tarihinde yaşanan olay, Alyamaç ve Taş aileleri arasında uzun süredir devam eden arazi anlaşmazlığı nedeniyle meydana geldi. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu, Alyamaç ailesinden Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç ile Taş ailesinden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş hayatını kaybetti. Olayda Ahmet Alyamaç ve M.A. ise yaralandı.

Diyarbakır'daki arazi kavgasının davası Konya'da görülüyor

Duruşma Konya’da Görülüyor

Olayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından, güvenlik gerekçesiyle dava dosyası Konya’ya nakledildi. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 23’ü tutuklu, 9’u tutuksuz olmak üzere toplam 32 sanık hakim karşısına çıktı. Davada ayrıca, olay sonrası güvenlik güçlerine teslim olan 6 firari sanık da yargılanıyor.

Diyarbakır'daki arazi kavgasının davası Konya'da görülüyor

Sanıklar Suçlamaları Reddetti

Mahkemede ifade veren sanıklar, suçlamaları kabul etmediklerini belirtti. Sanıkların savunmalarının dinlenmesine devam edilecek duruşma, yarın sabah saatlerinde tekrar başlayacak.

Barış Töreni Düzenlenmişti

Silahlı kavga sonrası ilçede huzuru sağlamak amacıyla Alyamaç ve Taş aileleri arasında bir barış töreni düzenlenmişti. Ancak olayın yargı süreci, bölge halkı tarafından yakından takip ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.