Doktorluk hayalini 22 yıl sonra gerçekleştirdi

Doktorluk hayalini 22 yıl sonra gerçekleştirdi

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Şükrü Paralı, 1990 yılında kazandığı ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı tıp fakültesini 22 yıl sonra bitirerek doktor oldu - Turgutlu Devlet Hastanesi'nde görev yapan Paralı: - "Çıkarılan

MANİSA (AA) - ERKAN ŞİMŞEK - Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Şükrü Paralı, 1990 yılında kazandığı ve 5 yıl okuduğu ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı tıp fakültesini 22 yıl sonra bitirerek doktor oldu.

Turgutlu Devlet Hastanesi Acil Servisi"nde göreve başlayan 46 yaşındaki Paralı, AA muhabirine, 5 yıl okuyup bırakmak zorunda kaldığı tıp fakültesine neden döndüğünü anlattı.

Turgutlu Lisesi'nden mezun olduğu 1989 yılında girdiği üniversite sınavında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği'ni kazandığını söyleyen Paralı, okula kayıt yaptırmadığını bir yıl sonra ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığını ve okula başladığını belirtti.

Paralı, azimle 5 yıl okuduğunu, 1997 yılında evlendiğini baş gösteren maddi imkansızlıklar nedeniyle de 2000 yılında çok sevdiği okulunu bırakmak zorunda kaldığını ifade etti.

Askerlik dönüşü iki yıl boyunca temizlik firmasında çalıştığını anlatan Paralı, daha sonra bir kereste işleme atölyesinde iş bularak 8 yıl çalıştığını söyledi.

- Af Kanunu ile okuluna geri döndü

Devam etmediği için okuldan kaydının silindiğini doktor olma hayalinin çok gerilerde kaldığı bir dönemde af kanununun çıktığını, eşinin baskısı ve okul arkadaşının teşvikiyle tekrar okumaya başladığını anlatan Paralı, "Çıkarılan af kanunundan faydalanarak okula geri döndüm. İdealimdeki tıp fakültesini çok zor da olsa 22 yıl sonra bitirdim. 2013 yılında Turgutlu Devlet Hastanesi Acil Servisinde pratisyen hekim olarak göreve başladım" dedi.

Doktor olduktan sonra kendi memleketinde göreve başlamanın çok anlamlı olduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Paralı, şunları söyledi:

"Hayalimi zorda olsa 22 yılda gerçekleştirerek göreve başlamak benim en büyük mutluluğum oldu. Görev yaptığım 3 yıldır hastalarımla ilgilenmek beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor. Özellikle memleketim olan Turgutlu'da görev yapmam tanıdık bir çevredeki insanların sağlık sorunlarıyla ilgilenmek yaptığım mesleğime ayrı bir özellik katmaktadır. Yaşadığım eğitim süresince hep yıllar geçse de hiçbir zorluğun insanın ideallerinden geri kalmasına sebep olmadığını gördüm ve yaşadım. Bu süre zarfında bana en büyük desteği veren öncelikle eşim Hanife Paralı’ya, sınıf arkadaşım olan ve geri dönüşüme en büyük sebeplerden biri olan Dr. Talat Şimşek’e, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek hocama, yine aynı bölümde öğretim üyesi Doç. Dr. Sevnaz Şahin hocama, anestezi bölümü öğretim üyesi Abdurrahim Derbent hocama çok teşekkür ediyorum. Yaptığım görevimde hep onların desteklerini düşünerek onlara layık olmaya çalışıyorum."

- Örnek doktor

Halen yoğun bakım ünitesinde görev yapan Paralı, azmi ile hastane yöneticileri ve çalışanların da takdirini kazanmış.

Hastane yöneticisi Op. Dr. Sabri Taşçıoğlu, Şükrü Paralı'nın herkese örnek olduğunu belirterek "Gerçek bir ders alınması gereken eğitim hikayesinin ardından hastanemizde göreve başlayan ve 3 yıldır görev yapan azmi ile hepimize örnek olan bir arkadaşımız. Çoğu personelimiz kendisini örnek alıyor. Böyle azimli bir kişi ile meslektaş olmak bize gurur veriyor ve onunla çalıştığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı