Ekim ayı kira artış tavanı belli oldu

Ekim ayı kira artış tavanı belli oldu

2024 yılı Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, Ekim ayı kira artış tavan oranı yüzde 63,47 oldu. Bu oran, TÜFE'deki 12 aylık ortalamalara göre hesaplandı.

2024 yılı Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, kiracılar ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren Ekim ayı kira artış oranı netleşti. TÜFE'deki 12 aylık ortalamalara göre belirlenen kira artış tavanı, Ekim ayı için yüzde 63,47 olarak belirlendi. Bu oran, kira sözleşmeleri yenilenecek olan kiracılar için büyük önem taşıyor.

Enflasyon Rakamları Nasıl Şekillendi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılı Eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) değişimler şu şekilde gerçekleşti:

  • Bir önceki aya göre yüzde 2,97,
  • 2024 yılının Aralık ayına göre yüzde 35,86,
  • Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,38,
  • On iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 63,47.

Bu veriler doğrultusunda, Ekim ayında kira artışlarına bu oran yansıtılacak.

Kira Artış Tavanı Nasıl Belirleniyor?

Kira artış oranları, Türkiye’de genel olarak TÜFE’nin 12 aylık ortalamasına göre belirleniyor. Bu oran, kiracıların kira bedellerinde aşırı artışa maruz kalmalarını önlemek amacıyla tavan olarak uygulanıyor. 2024 yılı Ekim ayı için belirlenen yüzde 63,47'lik oran, kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılar için geçerli olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.