Elektrik Akımı Faciasında Bilirkişi İncelemesi Tamamlandı: 27 Şüpheli Adliyede

Elektrik Akımı Faciasında Bilirkişi İncelemesi Tamamlandı: 27 Şüpheli Adliyede

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde geçtiğimiz günlerde 2 kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olayla ilgili mahkemece görevlendirilen bilirkişi heyeti incelemelerde bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan 27 şüpheli adliyeda.

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde yaşanan şiddetli yağışlar, cadde ve sokakları göle çevirdi. Bu sırada İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) ve arkadaşı İnanç Öktemay (44), yağmura yakalanarak yoldaki su birikintisinden karşıya geçmek isterken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Bilirkişi Heyeti İnceleme Yaptı

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında mahkemece görevlendirilen bilirkişi heyeti, olayın yaşandığı noktada inceleme ve keşif yaptı. İzmir Barosu avukatları da incelemeleri takip etti. İzmir Barosu avukatlarından Murat Fatih Ülkü, olayın hemen ardından sorumlu kurumların hata ve ihmallerinin tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Ülkü, "Savcılık dosyası devam ediyor. Bireysel sorumlu kişilerin ceza hukuku kapsamında yargılanmaları için bir soruşturma yapılıyor. Bilirkişi raporu düzenlendi ve sorumlu kurumların hata ve ihmalleri ile denetim eksikliklerinin tespiti yapılıyor" dedi.

Esnafın Feryadı ve Elektrik Kaçağı Uyarıları

Ülkü, esnafın medyadan öğrendikleri kadarıyla uzun süredir sorun bildirimlerinde bulunduğunu ve yağmurlarda elektrik kaçağı uyarıları yaptığını vurguladı. İzolasyon hataları, kablo derinlikleri ve trafo bağlantıları gibi sorunların tespit edilmesi ve tekrarının önlenmesi gerektiğini belirtti.

27 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan kişi sayısı 35'e yükseldi. Şüphelilerden 33'ü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfade sonrası 6 şüpheli serbest bırakılırken, 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Emniyette işlemleri tamamlanan 27 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Elektrik Akımı Faciasında Bilirkişi İncelemesi Tamamlandı: 27 Şüpheli Adliyede

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.