Elektrik ve Doğalgaza Kış Öncesi Zam Beklenmiyor: Ekim Tarifeleri Sabit Kaldı

Elektrik ve Doğalgaza Kış Öncesi Zam Beklenmiyor: Ekim Tarifeleri Sabit Kaldı

Kış aylarına yaklaştıkça doğalgaz ve elektrik fiyatlarında zam endişesi artsa da, EPDK ekim ayı için elektrik tarifelerinde bir değişiklik yapmadı. Doğalgazda ise konut abonelerine zam beklenmiyor.

Elektrik Tarifeleri Ekim Ayında Sabit Kalacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ekim ayı elektrik tarifelerini açıkladı ve herhangi bir fiyat artışının yapılmayacağını duyurdu. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, mevcut tarife üç ay boyunca geçerli olacak. Ancak maliyetlerde olağanüstü bir artış yaşanması durumunda, bu süre içerisinde tarifelerde değişikliğe gidilebileceği ifade edildi.

Doğalgazda Konut Abonelerine Zam Beklenmiyor

Doğalgaz fiyatlarında da gözler Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) açıklayacağı toptan satış tarifesine çevrildi. Sektör kaynaklarına göre, enflasyon üzerindeki etkileri göz önüne alındığında konut aboneleri için doğalgazda bir zam beklenmiyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji fiyatlarının enflasyona etkisini dikkate aldıklarını vurgulayarak, fiyat ayarlamalarının bu denge gözetilerek yapıldığını açıklamıştı.

Kış Öncesi Zam Endişesi Artıyor

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte tüketiciler, faturalardaki artış konusunda endişe duymaya devam ediyor. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki olası bir artış, enflasyonu doğrudan etkileyerek, yaşam maliyetlerini yükseltebilir. Ancak şu an için yetkililer, doğalgaz ve elektrik fiyatlarında bir zam öngörmüyor.

Fiyatlar, maliyet ve enerji arz-talep dengelerine bağlı olarak gözden geçirilecek olsa da, kış öncesinde önemli bir zam yapılmayacağı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.