Ereğli'de Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Merkezi Açıldı

Ereğli'de Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Merkezi Açıldı

Konya Ereğli'de açılan Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Merkezi, bağımlılık ile mücadelede önemli bir adım olarak hizmete girdi. İlçe Müftülüğü öncülüğünde açılan merkez, manevi destek sunarak bağımlılıkla mücadeleye katkı sağlayacak.

Konya'nın Ereğli ilçesinde bağımlılıkla mücadelede bir ilke imza atıldı. Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Merkezi açıldı. Bu merkez, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bağımlılıkla mücadelede manevi destek sunma misyonu doğrultusunda hizmet verecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Anayasa’nın 58. Maddesi ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun doğrultusunda bağımlılıkla mücadeleye katkı sağlıyor. Ayrıca, 2014 yılında Yeşilay ile imzalanan protokol ve 2024-2028 Ulusal Eylem Planı çerçevesinde, bağımlılıkla mücadelede manevi destek hizmetleri sunuluyor.

bag.jpg

Açılışa Önemli İsimler Katıldı

Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen merkezin açılışı, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yavuz, Konya İl Müftüsü Ali Öge, İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gökhan Büyüktorun’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan İlçe Müftüsü Abdullah Özmen, merkez hakkında bilgi verdi.

Konya İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Hülya Anıl ve İl Müftüsü Ali Öge, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bağımlılıkla mücadele çalışmaları hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Özellikle bağımlılıktan kurtulan bireylerin sosyal hayata uyum sağlamalarına yönelik çalışmaların önemine dikkat çekildi.

Hayır Duaları Eşliğinde Açıldı

Merkezin yapımında maddi destek sağlayan iş insanlarına ve Ereğli Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Fatih Yavuzdeğer’e teşekkür edildi. Program, hayır duaları eşliğinde kurdele kesimi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.