Fahri Kubilay
Fakülte bir bölüm için mi açıldı?
Yapımına 23 Kasım 2009’da başlanılan fakülte binası 5 Temmuz 2012 de resmen açılarak aynı yıl fakültenin makine mühendisliği bölümüne ek yerleştirme ile 160 öğrenci alındı.
Tamamı Cengiz Holding tarafından finanse edilerek, 1,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan fakülte binası 4 kat 24 derslik, 4 amfi, 3 laboratuar, 1 kütüphane, her bölüm için özel olarak tasarlanan 3 seminer odası ile Necmeddin Erbakan üniversitesindeki fakültelerde örnek gösterilebilecek bir bina.
Sözün özü; mimari yapısı çevre düzeni ve diğer mefruşatı ile hiçbir masraftan kaçınılmadan yapılmış, “dört dörtlük” bir fakülte binamız var.
Buraya kadar eyvallah ama binaya hakkı ne kadar veriliyor? Kapasitesi tam olarak kullanılabiliyor mu? Kaç öğrenci kapasiteli, ne kadarı kullanılabiliyor? Sorularına şu soru ile cevaplamak mümkün…
Necmettin Erbakan üniversitesi Konya’da kiraladığı yerlerde eğitim öğretim sağlarken; Seydişehir’deki dört dörtlük bina neden boş duruyor?
Yüksek Öğrenim Kurumunca onay alan ve açılması umut edilen bölümlerin birinci kılavuzda yer almasını bekledik yoktu… Ek yerleştirmede belki olur dedik oda yok…
Böyle olunca da böylesi fiziki yapıya sahip trilyonlarca lira harcanmış okul bir tek bölüm için mi yapıldı sorusu geliyor aklımıza?
Eğer bir bölüm için açıldıysa yazık… Hem de çok yazık… Açılışta sözü alınan sağlık bilimleri Fakültesi ise muamma şimdilerde…
Meslek yüksek okulu ise; her geçen gün kaybediyor.
Meslek yüksek okulları öğrenciler için cazibe olmaktan çıkıyor galiba… geçen yıl altı yüz öğrenci kontejanı var iken 508 öğrencide kalan meslek yüksek okulunda aynı şekilde yine altı yüz öğrenci gelmesi gerekirken 278 öğrenci kayıt yaptırmış 322 kontenjan ek yerleştirmede öğrenci bekliyor.
Amacım birilerini suçlamak değil asla…
Türkiye’de en iyi yapılan iş bu. Öyle basit, öyle sığ bir şekilde yapılıyor ki bu iş ülkenin yararıymış, insanların geleceğiymiş düşünen ve buna göre sözcükleri sarf eden yok..
Birinin ak dediğine doğruda olsa diğeri kara diyebiliyor... Ülke menfaatine yönelik yapıcı bir eleştiri kültürü maalesef gelişmemiş. Böyle bir ortamda bir şeyleri taştırmakta oldukça zorlaşıyor…
Elhasıl, Seydişehir meslek yüksek okulu ve fakülte Seydişehirlilerin ve ülkenin ortak paydası ne kadar çok öğrenci gelirse o kadar çok ekonomiye o kadar çok katkı sağlar.
ÖSS ve KPSS gibi sınavları Seydişehir’de olmasının Seydişehirli öğrencilere ve Seydişehir’e sağladığı yararları hep birlikte görüyoruz.
Bacasız fabrika olarak nitelediğimiz Fakülte ve Yüksek Okulumuzun yerinde saymasına müsaade edilmemeli…
Biraz gayret lütfen…