Fener Rum Patriği Bartholomeos'la İkili Görüşme İddialarına Yalanlama

Fener Rum Patriği Bartholomeos'la İkili Görüşme İddialarına Yalanlama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Ukrayna Barış Zirvesi'nde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Fener Rum Patriği Bartholomeos'la resmi bir ikili görüşme yaptığına dair çıkan haberleri yalanladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Ukrayna Barış Zirvesi'nde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Fener Rum Patriği Bartholomeos'la resmi bir ikili görüşme yaptığı yönündeki haberler üzerine bir açıklama yaptı. Keçeli, "Fener Rum Patrikhanesi'nin, 15-16 Haziran 2024 tarihlerinde İsviçre'de düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi'ne devlet statüsünde katıldığı ve Sayın Bakanımızın Zirve marjında Fener Rum Patriği Bartholomeos'la resmi bir ikili görüşme yaptığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Ortak Bildiri'ye Fener Rum Patrikhanesi'nin İsminin Eklenmesi

Keçeli, Ortak Bildiri'ye bilahare Fener Rum Patrikhanesi'nin isminin de imzacı olarak eklenmesi üzerine İsviçre ve Ukrayna'dan izahat istendiğini belirtti. "Zirve sonunda kabul edilen ve kamuoyuyla paylaşılan Ortak Bildiri'ye bilahare Fener Rum Patrikhanesi'nin isminin de imzacı olarak eklendiğine dair iddialarla ilgili olarak Zirve'nin organizatörleri İsviçre ve Ukrayna'dan izahat istenmiştir. Öte yandan, Fener Rum Patrikhanesi'nin konumuna ilişkin devlet politikamızda herhangi bir değişiklik olmadığı da izahtan varestedir" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalarla birlikte, Dışişleri Bakanlığı, Fener Rum Patrikhanesi'nin devlet statüsünde bir varlık olmadığını ve Türkiye'nin bu konudaki politikasının değişmediğini bir kez daha vurgulamış oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler