Hastanede Ameliyat Skandalı: Midesinin Habersiz Alındığını İddia Etti

Hastanede Ameliyat Skandalı: Midesinin Habersiz Alındığını İddia Etti

İstanbul Beşiktaş'ta bir hastanede diyabet tedavisi için ameliyat olan Murat Polat, midesinin yarısının habersiz alındığını fark edince doktor ve hastane hakkında şikayette bulundu.

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki özel bir hastanede diyabet tedavisi için ameliyat olan Murat Polat, beklenmedik bir süreçle karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında ameliyat olan Polat, doktorların diyabet hastalığını büyük ölçüde iyileştireceği söylenen bir operasyon geçirdi. Ancak ameliyat sonrası sağlık durumunda ciddi bir bozulma yaşadı ve altı ay içinde 17 kilo kaybetti.

Başka Bir Doktorda Gerçek Ortaya Çıktı

Sağlık durumunun kötüye gitmesiyle başka bir doktora başvuran Polat, midesinin bir bölümünün haberi olmadan alındığını öğrendi. Doktor, bu tür bir operasyonun Polat gibi bir hasta için ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Yeni doktoruyla tedavi sürecinin beş yıl süreceğini ve bu süre sonunda eski sağlığına kavuşabileceğini öğrenen Polat, hemen hukuki süreci başlattı.

Doktor ve Hastane Hakkında Suç Duyurusu

Murat Polat, ameliyatı gerçekleştiren doktor Alper Çelik ve hastane hakkında şikayetçi oldu. Polat’ın iddiasına göre, Dr. Çelik daha önce de hatalı tedavi uygulamaları nedeniyle bazı hastaların ölümüne neden olmuş ve üç yıl meslekten men cezası almıştı. Polat ayrıca hastanenin de vergi kaçırdığını, ameliyat ücretinin kayıt dışı yollarla alındığını öne sürdü.

"Sağlık Bakanlığı Harekete Geçmeli"

Yaşadığı süreci anlatan Polat, ameliyat sonrası doktorun kendisine her şeyin yolunda olduğunu ve midesine dokunulmadığını ısrarla söylediğini belirtti. Ancak başka bir doktor tarafından yapılan tetkiklerde midesinin yarısının alındığını öğrenen Polat, "Bu tür sağlık skandallarının önlenmesi için Sağlık Bakanlığı’nın harekete geçmesi gerekiyor. İnsan sağlığını hiçe sayan bu tür işletmelere ve doktorlara karşı yasal adımlar atılmalı" dedi.

Hastane Tazminat Teklif Etti, Ancak Kabul Etmedi

Polat, hastane yetkililerinin kendisine tedavi masraflarını karşılamayı ve para teklif ettiğini, ancak bunu kabul etmediğini belirtti. Ayrıca ameliyat ücretinin resmi bir belge verilmeden elden alındığını da sözlerine ekledi. Polat, yaşadığı süreci kamuoyuyla paylaşarak, benzer mağduriyetlerin önüne geçilmesini hedefliyor.

Hastanede Ameliyat Skandalı: Midesinin Habersiz Alındığını İddia Etti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.