Hem sağlığını koruyor hem de yıldız yetiştiriyor

Hem sağlığını koruyor hem de yıldız yetiştiriyor

- Gelecek vadeden bir badmintoncu iken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yüzde 73 engelli hale gelen Aygül Aydoğmuş, yeni sporcular yetiştirmek için mücadele ediyor- Badminton Milli Takımı Antrenörü Aydoğmuş:"Bu yılki hedefimiz milli takıma 3-4 sporcu çıkar


MANİSA (AA) - TURGAY DUYAR - Manisa'da yaşayan Badminton Milli Takımı antrenörlerinden Aygül Aydoğmuş, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yüzde 73 engelli olmasına rağmen yeni sporcular yetiştirmek için çalışıyor

Gelecek vadeden bir sporcu iken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle dalağı alınan ve bu nedenle aktif spor yaşamına nokta koyan 28 yaşındaki Aydoğmuş, zorlu tedavisinin ardından üstlendiği antrenörlük görevinin yanı sıra çocuklara badmintonu sevdirmek amacıyla gece gündüz mücadele ediyor.

Saruhanlı Belediyesinin sağladığı destek ile çocuklardan badminton takımı kuran Aydoğmuş, hem sağlığını koruyor hem de geleceğin yıldızlarını yetiştiriyor


- "Ameliyat masasında kalabilirsin.."


Aydoğmuş, AA muhabirine, badmintondan kopmamak için verdiği mücadeleyi ve geleceğin sporcularını yetiştirmek için yaptığı çalışmaları anlattı.

Badmintona 11 yaşında iken başladığını, eğitimi sırasında ferdi ve takım halinde birçok madalya ve kupa kazandığını söyleyen Aydoğmuş, üniversite eğitiminin 2. yılında bayılmalarının artması sonucu doktora gittiğini, yapılan tetkiklerde pankreasında kitle çıkmasıyla hayatının değiştiğini belirtti.

Kitlenin alınması için riskli bir ameliyat geçirdiğini aktaran Aydoğmuş, "Ameliyat öncesinde 'masada kalırsın, ölebilirsin' demişlerdi. Ama ben 'böyle yaşayamam' diyerek, 2015 Nisan ayında ameliyat oldum. Ameliyatta pankreasımın uç kısmı kesildi. İç kanamalar gelişti, dalağımı da almak zorunda kaldılar. Çok sıkıntılı bir dönem geçirdim. Sürekli bağışıklık sistemi geliştirici gıda ve ilaçlar kullanıyorum. Hala düşük şeker hastasıyım. Sürekli uyanık olmam ve zinde kalmam lazım. Günde 11 öğün yemek yiyorum." diye konuştu.


- Sporla hayata tutundu


Aydoğmuş, uzun ve meşakkatli bir tedavi süreci geçirdiğini, 5 sefer ölümden döndüğünü ama çok sevdiği badmintondan kopmadığını, tedavi süresince müsabakalara giderek arkadaşlarını izlediğini ifade etti.

Ameliyat sonrasında yüzde 73 engelli raporu verildiğini, bu durumun kendisini mutsuz ettiğini dile getiren Aydoğmuş, "Spor beni hayata bağlayan en önemli şeydi. Gece gündüz koşuşturma, yemek yemek gibi su içmek gibi, hayatımızdaki günlük ihtiyaçlarımız gibi bir şeydi. Sürekli neler yapabileceğimi düşündüm. Beni hayata bağlayan badminton spor dalına bir şekilde devam etme kararı aldım." şeklinde konuştu.

Çevresinin de kendisine destek olduğunu anlatan Aydoğmuş, Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik'in desteğiyle önce badminton hakemliğine başladığını, geçen yıl da milli takım antrenörlüğüne getirildiğini belirtti.


- Milli takıma yıldız yetiştiriyor


Badminton için projeler geliştirdiklerini, bu amaçla Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi'nde çalışmalar yaptıklarını kaydeden Aydoğmuş, özellikle kenar mahalle çocuklarına bu sporu sevdirmek için çaba gösterdiğini vurguladı.

"Çoğu yoksul aile çocukları, çünkü özellikle onları seçiyorum ve bir yere gelmelerini istiyorum." diyen Aydoğmuş, gerekçesini ise şu şekilde dile getirdi:

"Ben de bir memur maaşıyla geçinen 4 çocuklu bir ailenin evladıyım. Şimdi çocuklara söylüyorum, çok markalı giyinsek de, çocukken başkalarının kıyafetlerini giyerek büyüdüğümüzü anlatıyorum ve yokluktan şikayet etmemeyi aşılamaya çalışıyorum. Çok çalışıp çok iyi yerlere gelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum. Lise öğrencilerine tavsiye ediyorum, 2-3 yıl dişini sıkacaksın 30 yıl rahat edeceksin, hayatın çok rahat olacak diyorum. Spor dışında da çocuklarla aile gibiyiz."

Badmintonla tanıştırdığı çocukların bu sporu çok sevdiğini, ailelerin de kendilerine destek olduğunu ve güvendiğini vurgulayan Aydoğmuş, şunları kaydetti:

"İlçede çalışmalara başladık ve takım kurduk. Kurduğumuz takımla 3 haftalık çalışma ardından Saruhanlı dışına hiç çıkmamış çocuklarla Ankara'ya gittik ve çiftler müsabakasında ilk 32 takım arasına girme başarısını gösterdiler. Geriye döndüğümüzde ailelerin sevgisiyle karşılaştım. Çocukların çoğu çok yaramaz ve derslerindeki zayıf notları varken teşekkür almaya başladı.Sadece sporu yapmıyoruz, yeri geliyor antrenman sonrası dersimizi çalışıyoruz. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.

Saruhanlı Belediye Başkanımız Hüseyin Yaralı'nın verdiği büyük destek ile Saruhanlı Belediyespor takımını kurduk. Çok yeni bir takımız, sil baştan bir takım kurdum. Henüz bir başarı beklemediğimi sporcularıma söyledim. Ortama girip neyin nasıl olacağını görmelerini istedim. Geçen yıl yaşayarak öğrendiler. Bu yıl hedefimiz milli takıma 3-4 sporcu çıkarmak. İnanıyorum ki bunu başaracağız, çünkü çocuklarım çok hırslı ve benim çalışma ve yaşam hırsımı gördükçe daha çok çalışıyorlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı