Her 10 çiftten ikisi düğün hazırlıkları sırasında ayrılıyor
Düğün öncesinde aile ilişkilerinde dikkat etmeniz gereken 7 kural!
Düğün sezonu açıldı. Çiftler hazırlıklarını sürdürürken oluşan tatsızlıkları kontrol altına almakta zaman zaman güçlük çekebiliyorlar. Bu olumsuzlukların büyük bir kısmının ise aile kaynaklı olduğu göze çarpıyor. Her 10 çiftten ikisinin düğün hazırlıkları sırasında ayrıldığını belirten dugun.com, bu süreçte aile ilişkilerini krizsiz bir şekilde yönetebilmeleri için çiftlere birtakım önerilerde bulundu.
Evlenecek olan çiftlerin başvuru sitesi istatistiklerine göre, evlenmeye hazırlanan her 10 çiftten ikisinin ilişkisi bu zaman diliminde yaşanan tatsızlıklara bağlı olarak ayrılıkla sonuçlanıyor. Böyle olumsuz durumlara fırsat vermemek için çiftleri dünyaevine girmeden önce, aile içinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı ve yapılması gerekenleri sıraladı. Bu listeyle çiftler, stresli düğün dönemini en az hasarla atlatacak!
Kayınvalidenize karşı ılımlı olun!
Hem gelin hem de damat adayları için anneleri değerlidir. Onlara sıcak yaklaştığınızda geri dönüşleri de aynı şekilde alabilirsiniz. Söylediği en negatif sözleri bile alttan alarak, iyi niyetinizi ona da hissettirin.
Kendi annenize anlayışlı davranın!
Bu dönemlerde annenizin gereksiz alınganlıkları veya istekleri olabilir. Ona anlayışlı yaklaşın ve size çok düşkün olduğu için böyle davrandığını unutmayın.
Onlara jestler yapın!
Düğün süreci sadece sizin için değil, tüm aile için gergin bir dönem. İçerideki bu stresli ortamı dağıtmak için aile bireylerine küçük sürprizler yapabilirsiniz. Örneğin; kayınvalidenize en sevdiği pastayı almak veya kayınpederinize en hoşlandığı yemeği yapmak, onların keyfini yerine getirecektir.
Fikirlerini sorun!
Aile büyüklerinin en çok yakındıkları nokta, gelin ve damat adaylarının hazırlıkları onlara danışmadan sürdürmesidir. Bu yüzden "uygulamayacak olsanız bile" onlara ne düşündüklerini sorun. Böylece size de onların tecrübelerinden yararlanma fırsatı da doğar.
Değerli olduklarını hissettirin!
Elbette ailenizdeki herkes sizin için paha biçilmez. Ama düğün sürecinde bunu biraz daha hissetmeye ihtiyaçları var. Düğün hazırlıkları için görev paylaşımı yaparak bu sorunu da hafifletebilirsiniz. Bu, hem aile içi dengeleri sağlayarak kendilerini değerli hissetmelerini sağlar, hem de sizin yükünüzü hafifletir. Unutmayın, asıl sorun değersiz hissedince çıkar.
Kararlarınızı ailenize doğru bir şekilde anlatın!
Düğün stresinin yarattığı gerginlikle hareket etmeyin. Çift olarak birlikte aldığınız kararları, anlaşılabilir bir şekilde tüm ailenize anlatın. Böylece onlar da sizin artık bir aile olmaya başladığınızı kavrayarak, size daha farklı bir gözle bakmaya başlayacaktır.
Size sormadan aldıkları eşyaları beğenmediğinizi belli etmeyin!
Herkesin zevki farklıdır. Annenizin ya da kayınvalidenizin çeyiziniz için aldıkları da mutlaka kendi beğenilerine göre olacaktır. Bu nedenle, siz beğenmeseniz bile bunu belli etmeyin. Sadece onlara hissettirmeden paketin içinde değiştirme kartı olup olmadığına bakın, yeter.
kaynak:hthayat