Hrant Dink Davasında Karar İçin Geri Sayım Başladı

Hrant Dink Davasında Karar İçin Geri Sayım Başladı

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davada, sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından karar 10 Ocak 2025 tarihinde açıklanacak.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 2007 yılında öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davada karar aşamasına gelindi. Yargıtay'ın 15 sanık yönünden verdiği bozma kararının ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada, sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından kararın 10 Ocak 2025 tarihinde açıklanacağı bildirildi.

Sanıkların Savunmaları ve Talepleri

Duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar SEGBİS sistemiyle katılırken, Dink ailesinin avukatları ve sanık avukatları da mahkemede hazır bulundu. Tutuklu sanık Muharrem Demirkale, SEGBİS yerine mahkeme salonunda savunma yapmak için süre talep etti ancak bu talep mahkeme tarafından reddedildi. Demirkale, "Masumum, olayla ilgim yoktur, mahkeme huzurunda savunma yapmak istiyorum" dedi.

Savunma yapmak üzere söz verilen bir diğer tutuklu sanık Yavuz Karakaya ise, "Cinayetle uzaktan yakından ilgim yok. Hakkımı helal etmiyorum, sahte deliller üretildi. Bu dosya bir kumpas dosyasıdır" diyerek tahliye talebinde bulundu.

Mütalaada Ağır Cezalar Talep Edildi

Duruşmada açıklanan mütalaada, 2007 yılında görev yapan bazı kamu görevlilerinin "tasarlayarak kasten öldürme" ve "anayasayı ihlal" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına çarptırılması talep edildi. Mütalaaya göre, sanıklardan Veysal Şahin, Ali Öz, Gazi Günay, Hasan Durmuşoğlu, Mehmet Ayhan, Okan Şimşek, Onur Karakaya ve Osman Gülbel için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, Yavuz Karakaya için 22 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sanık Muharrem Demirkale için de "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, "anayasayı ihlal" suçundan beraat talep edildi.

Beraat ve Dosya Ayrılması Talepleri

Mütalaada ayrıca, sanıklar Mehmet Ali Özkılınç, Şükrü Yıldız ve Volkan Şahin’in yeterli delil bulunamaması gerekçesiyle beraatlarına karar verilmesi istendi. Hakkında yakalama kararı bulunan Faruk Sarı'nın ise dosyasının ayrılması talep edildi.

Karar 10 Ocak’ta Açıklanacak

Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından kararın 10 Ocak 2025 tarihinde açıklanacağını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.