İkinci El Araç Satışında Güvenli Ödeme Sistemi Zorunlu Hale Geliyor

İkinci El Araç Satışında Güvenli Ödeme Sistemi Zorunlu Hale Geliyor

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği tarafından geliştirilen Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül 2024 itibarıyla ikinci el motorlu taşıt alım satımlarında zorunlu olacak.

Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği tarafından hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül 2024 Cuma gününden itibaren ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımlarında zorunlu hale geliyor. Ticaret Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, bu tarihten itibaren nakit, havale veya EFT gibi yöntemlerle yapılan ödemeler, noter devir işlemi yapılmadan önce Güvenli Ödeme Sistemine aktarılmak zorunda olacak.

Noterlerde Yoğunluğun Önüne Geçilecek

Bakanlık, vatandaşların noterlerde yoğunluk yaşamaması için dikkat etmeleri gereken adımları da paylaştı. Buna göre, satıcıların ve alıcıların noterliklere gitmeden önce şu adımları izlemeleri gerekiyor:

  • Satıcı, sisteme giriş yaparak kendisi, alıcı ve taşıtla ilgili bilgileri sisteme kaydetmeli.
  • Alıcı, SMS veya e-posta yoluyla kendisine iletilen referans numarasını kullanarak sisteme giriş yapmalı ve satıcı tarafından girilen bilgileri onaylamalı.
  • Alıcı, sisteme kaydedilen hesap numarasına taşıt bedelini transfer ederek işlemi tamamlamalı.

Güvenli Ödeme Sistemi ile Dolandırıcılıkların Önüne Geçilecek

Güvenli Ödeme Sistemi, ikinci el araç alım satımlarında taraflar arasındaki güvenliği artırmayı ve olası dolandırıcılıkların önüne geçmeyi hedefliyor. Sistem, noter işlemleri sırasında ödeme işlemlerinin güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesine olanak sağlarken, vatandaşların mağduriyet yaşamasını engellemeyi amaçlıyor.

27 Eylül’den itibaren ikinci el araç satışında noter işlemleri için bu sistemin kullanımı zorunlu hale gelerek sektörde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.