İl Olmaya Aday Doktoru Yok

İl Olmaya Aday Doktoru Yok

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya'nın Ereğli ilçesindeki sağlık sorunlarını Meclis gündemine taşıyarak, doktor yetersizliği ve hastanede yaşanan uyuz vakalarına dikkat çekti.

Ereğli’de Doktor Yetersizliği Ciddi Bir Sorun

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada, Ereğli ilçesinde sağlık hizmetlerindeki yetersizliklere dikkat çekti. Özellikle uzman doktor sayısındaki eksiklikten şikayet eden Bektaş, ilçede birçok branşta yeterli sayıda doktor bulunmadığını ifade etti.

“Ereğli, 150 bini aşkın nüfusuyla büyük bir şehir niteliğinde. Ancak yeterli sayıda uzman doktor olmadığı için vatandaşlarımız, tedavi olmak amacıyla Konya merkeze gitmek zorunda kalıyor. 150 kilometre yol kat ederek sağlık hizmetine ulaşmaya çalışıyorlar. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

baris-bektas-eregli.jpg

Ereğli Devlet Hastanesi’nde Uyuz Vakaları Gündemde

Bektaş, Ereğli Devlet Hastanesi’nde yaşanan sağlık sorunlarına da değinerek, uyuz salgını iddialarını gündeme getirdi. Hastanede görev yapan bir sağlık çalışanının uyuz olduğu tespit edilmesine rağmen çalıştırılmaya devam edildiğini belirten Bektaş, bu durumun diğer sağlık personeline de yayıldığını iddia etti.

“Ereğli Devlet Hastanesi daha önce tahtakurusu vakalarıyla gündeme gelmişti. Şimdi ise uyuz salgınıyla karşı karşıya. Sağlık çalışanlarının sağlığı ciddi şekilde tehdit altında” dedi.

Ereğli Halkı Sağlık Hizmetleri İçin Konya’ya Gitmek Zorunda Kalıyor

Ereğli’nin kalabalık nüfusuna rağmen yeterli sağlık hizmeti alamadığına dikkat çeken Barış Bektaş, bu durumun hem vatandaşlar hem de sağlık personeli için ciddi bir sorun teşkil ettiğini vurguladı.

“Ereğli halkı tedavi için Konya’ya taşınmak zorunda kalıyor. Bu büyük bir ilçenin sağlık sorunları hızla çözülmeli. Meclisimizi, Ereğlili vatandaşlarımıza sosyal devletin gerektirdiği sağlık hizmetlerini sunmaya davet ediyorum” diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.