İncekum'da kum yerine çöple karşılaşan vatandaş isyan etti

İncekum'da kum yerine çöple karşılaşan vatandaş isyan etti

Almanya'dan tatil için Alanya'nın İncekum Plajı'na gelen Çetin Bey, plajdaki çevre kirliliğinden büyük üzüntü duyduğunu ve bu durumun plajın doğal güzelliğini bozduğunu belirtti.

Almanya’dan her yıl tatil için Alanya’nın İncekum Plajı’na gelen Çetin Bey, 2014 yılından bu yana plajın güzelliğinden büyük keyif aldığını, ancak her yıl karşılaştığı çöplerin kendisini hayrete düşürdüğünü ifade etti. Çetin Bey, vatandaşların çöplerini deniz kumlarına bıraktığını ve bu durumun plajın doğal güzelliğini bozduğunu belirtti.

İncekum'da kum yerine çöple karşılaşan vatandaş isyan etti

Çetin Bey'in Sert Tepkisi: "Bunu Yapan Vatan Hainidir"

Çetin Bey, plajdaki çevre kirliliğine karşı sert bir dil kullanarak, çöplerin oraya atan kişileri "vatan haini" olarak nitelendirdi. “Bunu yapan bir vatan hainidir. Yurt dışında böyle bir durumla karşılaşsanız ceza ödersiniz ve çöpü temizletirsiniz. Ancak burada çöpler bırakılmaya devam ediyor” dedi. Çetin Bey, ülkemizin temizliğini sağlamak için dışarıdan gelenlerin temizlik yapmak zorunda kaldığını belirtti.

İncekum'da kum yerine çöple karşılaşan vatandaş isyan etti

İşletmeler ve Çetin Bey Hareket Geçti

Çetin Bey’in tepkisinin ardından, plajda bulunan işletme sahipleri ve çalışanlar harekete geçerek temizlik çalışmalarına başladı. Çöp poşetleri dağıtıldı ve çöpler toplandı. İşletme sahipleri, vatandaşlarla işbirliği yaparak plajın eski temizliğine kavuşmasını sağladı.

Çetin Bey: "Burası Devletimizin Yeri, Temiz Tutmak Zorundayız"

Plajın temizliği için çalışmaların devam edeceğini belirten Çetin Bey, çevre kirliliği konusunda topluma duyarlılık çağrısında bulundu. “Burada atılan çöplerin erimesi yüz yıl sürebilir ve bu durum çevreye, hayvanlara zarar verir. Çöplerin yerinde olması gerektiğini vurgulamak için burayı temizledik. Çöp bidonları boş duruyor, bu yüzden biz de çöp topladık. Her şeyi belediyeden beklememek lazım” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.