Uludağ Elektrik'ten geleceğe yeşil miras

Uludağ Elektrik'ten geleceğe yeşil miras

Uludağ Elektrik, elektronik fatura kullanımını teşvik ederek her yıl 30 ton kağıt tasarrufu sağlıyor ve sürdürülebilir bir gelecek için ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da 3 milyondan fazla müşteriye hizmet veren Uludağ Elektrik, çevreye duyarlı projeleriyle sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunuyor. Elektronik fatura uygulaması sayesinde her yıl 30 ton kağıt tasarrufu sağlayan şirket, 1 yılda yaklaşık 39 ton karbondioksit salımını önleyerek çevreye önemli bir fayda sağlıyor. Ayrıca, bu uygulama 800 bin litre suyun korunmasına da yardımcı oluyor.

Şirketin elektronik fatura kullanımını teşvik etme hedefi, 1.9 milyondan fazla abonesiyle kağıt çıktısını minimuma indirmek ve çevreye duyarlılığı artırmak üzerine kurulu. Bu sayede sadece kağıt tasarrufu sağlanmakla kalmayıp, faturalara dijital olarak her an her yerden ulaşma imkanı sunuluyor. Uludağ Elektrik, dijital çözümleri ile sürdürülebilir yarınlar için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

"Sürdürülebilirlik Stratejimizle 11 Futbol Sahası Büyüklüğünde Yeşil Alan Oluşturduk"

Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ramazan Arslan, elektronik fatura uygulamalarının yanı sıra sürdürülebilirlik stratejilerinden de bahsederek şunları ifade etti: "İklim değişikliği ile mücadelede düşük karbonlu ekonomiyi desteklemek adına kağıt tüketimini azaltmayı önemsiyoruz. Bugüne kadar müşterilerimizin yüzde 60'ından fazlasını elektronik faturaya geçirdik ve yıllık 30 ton kağıt tasarrufu sağladık. Ağaç dikim projelerimiz ile 11 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan oluşturduk. Bu alanlar, yüzlerce hayvan ve bitki türü için doğal yaşam alanları sağlayarak biyoçeşitliliğe katkıda bulunuyor."

Yeşil Dönüşüm Ormanları ile Sürdürülebilir Gelecek

Uludağ Elektrik, "Yeşil Dönüşüm Ormanları" projesi ile çevreye duyarlılığını somutlaştırıyor. Ağaçlandırma çalışmaları, sadece kağıt tüketimini nötrlemekle kalmayıp, aynı zamanda çevresel bilincin toplumun her kesimine yayılmasını hedefliyor. Şirket, her yıl diktiği binlerce fidan ile doğaya katkı sağlamaya ve sürdürülebilir bir geleceğin inşasında öncü olmaya devam ediyor.

Uludağ Elektrik'ten geleceğe yeşil miras

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.