"İstihdam Seferberliği Bilgilendirme ve Değerlendirme" toplantısı
Muğla Valisi Çiçek:- "İşini iyi yapan, ürününü iyi yapan ve Bodrum'da 'Turizmde kötü gittik, battık, batacağız' diyen insanların bu söylemden uzak durup, batmamak için ne gerekiyorsa onu yapmaya kararlı olması gerekiyor"
MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, "İstihdam Seferberliği Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.
Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Toplantı salonunda Muğla Valisi Amir Çiçek'in katılımıyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Muğla İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, muhtarlar, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, turizmciler, iş verenler ve vatandaşlar katıldı.
Muğla Valisi Çiçek, burada yaptığı konuşmada, İstihdam Seferberliği Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantılarını il genelinde yaptıklarını söyledi.
Devletin her zaman hem iş vereni hem işçisini hem de üretimini düşündüğünü belirten Çiçek, devletin milletiyle, vatanıyla ve ekonomisiyle güçlü olduğunu belirtti.
Çiçek, her üreticinin devlet için önemli olduğunu vurgulayarak, "İşini iyi yapan, ürününü iyi yapan ve Bodrum'da 'Turizmde kötü gittik, battık, batacağız' diyen insanların bu söylemden uzak durup, batmamak için ne gerekiyorsa onu yapmaya kararlı olması gerekiyor." dedi.
İstihdam seferberliğinde iş verenin işçisini, işçinin de çalışma imkanı bulacağını hatırlatan Çiçek, şöyle konuştu:
"Bu konuda bize destek olun. Bu işi Cumhurbaşkanımız başlattı, hükümetimiz, bakanlarımız, 'Bu işi devam ettirin.' dedi. Şu anda bütün ilçelerde tek tek görüşüyorum. 'Kaç işçi çalıştırırsan kardır' diyorum. Sizin bütçenize devletin katkısı olacak. 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında iş verenlerimiz ve işçilerimiz bu yasadan yararlansın istiyoruz. İş verenimiz bir işçi çalıştırıp eğer ona iş imkanı verir evine ekmek götürürse onun teşekkürü sizin kazancınızı bereketlendirir."
Çiçek, iş verenin belirli şartlarda işçi aldığı ve bu sayıyı arttırdığı takdirde, ödeyeceği asgari ücretin yarısını devletin ödeyeceğini, bundan hem iş verenin hem de işçinin olumlu yönde etkileneceğini kaydetti.
Bu uygulamayla iş verenin işçi maliyetinin yüzde 50 azalacağına işaret eden Çiçek, "Bu parayı biz işçi çalıştıranlara vereceğiz, çalıştırmayanlar alamıyor. Bu bir avantajdır. Bu avantajı değerlendirmemiz lazım. Bu yasayı uygulamak için tüm memurlarımız iş verenlerin emrindedir." diye konuştu.
Toplantıda, Muğla İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli de istihdam seferberliği konusunda iş verenlerin yapması gerekenler konusunda teknik bilgiler verdi.
Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.
AA
Kaynak: