Kadir Aydar Neden Siyasi Yasak Aldı?

Kadir Aydar Neden Siyasi Yasak Aldı?

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, hakkında verilen siyasi yasak kararını adaletsiz bulduğunu ve Ceyhan halkının siyasi tercihine ipotek koyma girişimi olarak değerlendirdi. Peki, Kadir Aydar Neden Siyasi Yasak Aldı?

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, hakkında verilen siyasi yasak kararını, Ceyhan halkının siyasi tercihlerini engelleme girişimi olarak nitelendirdi. Aydar, bu kararın, tanık ve delil bulunmayan bir dava sonucu alındığını belirterek sürecin çelişkili ilerlediğini savundu. "13 ay sonra yalan beyanlarla adım dosyaya dahil ediliyor" diyerek, kendisine yönelik suçlamaların asılsız olduğunu iddia etti.

"Hızlı alınan bir karar"

Aydar, mahkeme sürecinin olağandışı bir hızda tamamlandığını ifade ederek, "16 Mayıs'ta ilk derece mahkemesi siyasi yasak kararı veriyor, 16 Temmuz'da dosya istinafa taşınıyor ve Eylül ayında karar çok hızlı bir şekilde onanıyor" dedi. Sürecin bu kadar hızlı ilerlemesinin arkasındaki gerekçelerin sorgulanması gerektiğini belirten Aydar, alınan kararın oy çokluğuyla verildiğini ve bir hakimin muhalefet şerhine rağmen sonuçlandığını vurguladı.

Kadir Aydar Neden Siyasi Yasak Aldı? Kadir Aydar Ne Yaptı, Ne Dedi?

Dava sonucunda adil olmayan bir ceza ile karşı karşıya kaldığını belirten Kadir Aydar, "25 ay ceza veriliyor. Eğer 24 ay olsaydı, siyasi yasak getirilmesi gerekmeyecekti. Siyasi olmayan isimler beraat ederken, siyasi isimlere yasak getiriliyor" şeklinde konuştu. Aydar, verilen kararın Ceyhan halkının iradesine hızlı bir şekilde ipotek koyma girişimi olduğunu bir kez daha tekrarlayarak, mahkemeyi ve süreci eleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.