Kaldırımda Yetişen Karpuz Görenleri Şaşırttı

Kaldırımda Yetişen Karpuz Görenleri Şaşırttı

Sivas'ın Camii Kebir Mahallesi'nde, beton binaların arasındaki kaldırımda kendiliğinden yetişen karpuzlar, bölge sakinlerini şaşırtıyor. Toprak yerine betonun hakim olduğu bir ortamda karpuzların bu denli büyüyebilmesi, vatandaşlar için sürpriz oldu.

Mahalle muhtarı Yasin Doğruyol, bu olayın Sivas'ta iklim değişikliğinin etkilerini gözler önüne serdiğini belirterek, "Karpuz sadece sıcak bölgelerde yetişir diye bir kaide yok artık. Belki de bu karpuz çekirdekleri bilinçsizce atılmış ve uygun şartları bulunca kendiliğinden yetişmiş olabilir," dedi. Doğruyol, karpuzun Sivas'ta bu kadar büyümesinin, küresel iklim değişikliğinden kaynaklanabileceğini de sözlerine ekledi.

Kaldırımda Yetişen Karpuz Görenleri Şaşırttı

Esnaf Görüşleri ve Sürpriz Etkisi

Bölgede 30 yıldır esnaflık yapan Erdal Doğan ise, "Burası adeta minik bir karpuz serası gibi olmuş. Kaldırımın çatlaklarından sızan su ve güneş ışığı, karpuzların büyümesi için ideal bir ortam oluşturmuş olabilir," şeklinde konuştu. Doğan, bu durumu ilk kez gördüğünü ve minik bir seranın beton üzerindeki bu küçük karpuzlar için ideal bir ortam oluşturduğunu belirtti.

Kaldırımda Yetişen Karpuz Görenleri Şaşırttı

Küresel İklim Değişikliği ve Meyve Yetiştiriciliği

Mahalle muhtarı Yasin Doğruyol, "Bizler için de sürpriz oldu. Toprakta herkes yetiştirebilir ama beton üzerinde yetişen karpuzun herkese nasip olmayacağını düşünüyorum. Umarım bu bir örnek olur da Sivas'ın her köşesinde meyve yetişir. Karpuz, sıcak memleket meyvesi ama yaşanan küresel iklim değişikliğinden dolayı Sivas'ta alışık olmadığı kadar sıcaktı. Belki bu sıcağın da etkisi olmuş olabilir," dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.