Kara Harp Okulu darbe davası

Kara Harp Okulu darbe davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin 5'i firari, 307 sanığın yargılandığı davaya tutuksuz sanıkların savunmalarıyla devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda (KHO) yaşanan eylemlere ilişkin 5'i firari, 307 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklardan R.O.K, okulda öğretmen olarak görev yaptığını belirterek, 15 Temmuz'da öğrenci alımlarındaki görevinin ardından 16.30 gibi evine geçtiğini, eşi evde bulunmadığından, doğacak çocuğu için devre arkadaşı V.A. ile alışverişe çıktığını söyledi.

Alışveriş sonrası Öveçler'deki evinde otururken haberlerden Boğaz köprüsünün kapatıldığı ve terör saldırısı haberlerini gördüğünü, uçakların da seslerini duyduğunu ifade eden R.O.K, WhatsApp'tan en seri vasıtayla birliğe katılmalarına yönelik gelen emir üzerine 00.00 civarında arkadaşıyla kışlaya gittiğini bildirdi.

Kışlaya spor okulu nizamiyesinden girdiğini ifade eden R.O.K, kamuflaj giymesinin söylenmesi üzerine odasında giyindiğini ve dekanlık kafeteryasına geçtiğini dile getirdi. R.O.K, burada açık televizyondan darbe bildirisi okunduğunu, cumhurbaşkanının yanı sıra asker ve sivil kişilerin açıklamalarını gördüğünü belirterek, bu sırada patlama olduğunu sandığı sesi duyduğunu söyledi.

R.O.K, kafeteryadan çıktıktan sonra Anafartalar Taburu'na gitmelerine yönelik bir ifade üzerine buraya yöneldiğini ancak helikopterden atış yapıldığını dile getirdi. Çalılıklara saklandığını, helikopter atışı sonrası bir kişinin yaralandığını anlatan R.O.K, tabura gitmeden dekanlık binasına döndüğünü aktardı.

R.O.K, sesler kesildikten sonra Uğur Acar'ı aradığını, Anafartalar Taburu iç bahçesinde olduklarını söylemesi üzerine buraya gittiğini, kendisi gibi silahsız bazı kişilere silah ve hücum yeleği dağıtıldığını belirtti. Hava aydınlanmaya başlarken dekanlığa geçebileceklerinin söylenmesi üzerine oraya gittiğini ve ardından da kışladan ayrıldığını dile getiren R.O.K, hiç silah kullanmadığını iddia etti.

- "FETÖ baskı uyguladı"

Tutuksuz sanık S.G. ise savunmasında KHO'daki FETÖ yapılanmasının kendisini mağdur ettiğini söyledi.

FETÖ'cü takım komutanlarının kendisine ve birçok harbiyeliye baskı uyguladığını belirten S.G, sürekli puan ve idari cezalar aldıklarını bildirdi. S.G, "Bu süreçte uğradığım baskılar yüzünden psikolojik tedavi gördüm." dedi.

15 Temmuz'da 22.15 civarı jetlerin alçak uçuş yaptıklarını duyduktan sonra haber sitelerini takip etmeye başladığını, kısa sürede olayın kalkışma olduğunu anladığını, bunu da FETÖ'cülerin yaptığını değerlendirdiğini iddia eden S.G, gerçekleştirdiği bir telefon görüşmesinde okula gelmeleri yönünde emri öğrendiğini bildirdi.

Bunun üzerine tank üsteğmen M.G. ile görüştüğünü ve fikir alışverişinde bulunduktan sonra okula gittiğini anlatan S.G, dekanlık binasına geçtiğini söyledi.

S.G, patlama sesi sonrası sığınağa geçtiklerini ifade ederek, sığınakta telefon çekmediği için bilgi almak amacıyla bilgisayar dershanesine çıktığını dile getirdi.

Burada, tören alanına 3 helikopterin indiğini ve personelle havalandığını gördüğünü belirten S.G, aklının karıştığını öne sürdü.

S.G, okulun kimler tarafından kontrol edildiğini bilmediğini iddia ederek, olaylar yatıştıktan sonra evine geçtiğini anlattı.

Tutuksuz yargılanan Ş.Ö. ve F.Y'nin de savunmalarını yaptığı duruşmada sanıklar beraat talebinde bulundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı