Kara kış geliyor! Meteorolojiden Konya'ya uyarı

Kara kış geliyor! Meteorolojiden Konya'ya uyarı

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde için zirai don uyarısında bulundu.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde illeri için önemli bir uyarıda bulundu. Özellikle gece saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altına inmesiyle, 00:00-09:00 arasında zirai don olaylarının yaşanabileceği bildirildi. Tarımsal üretim yapan çiftçilere, don olaylarına karşı tedbir almaları çağrısında bulunuldu.

Gece Saatlerinde Don Olaylarına Karşı Dikkat

Konya’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte soğuk hava etkisini artırmaya başladı. Gece ve sabah saatlerinde yaşanan düşük sıcaklıklar, özellikle tarım faaliyetleri için büyük bir risk oluşturuyor. Meteoroloji uzmanları, gece boyunca zirai don beklendiğini belirterek, bu süreçte tedbir alınmazsa tarımsal ürünlerin zarar görebileceğini ifade etti.

Tarım Üreticilerine Önemli Uyarılar

Bu soğuk hava dalgası, tarımsal üretimi olumsuz etkileyebilecek nitelikte. Zirai don, özellikle bitkilerin çiçek açma ve meyve tutma dönemlerinde büyük hasarlara neden olabilir. Meteoroloji yetkilileri, üreticilerin tarlalarını ve seralarını korumak için don tehlikesine karşı önceden hazırlık yapmalarını ve gerekli önlemleri almalarını tavsiye ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.