Karapınar’da Orman Haftası Kutlandı: Fidanlar Toprakla Buluştu

Karapınar’da Orman Haftası Kutlandı: Fidanlar Toprakla Buluştu

Konya'nın Karapınar ilçesinde 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte fidan dikimi gerçekleştirildi. Çevre bilincini artırmayı hedefleyen etkinliğe Kaymakam Öztürk ve birçok yetkili katıldı.

Konya’nın Karapınar ilçesinde, 21-26 Mart Orman Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikte yüzlerce fidan toprakla buluştu. Karapınar Erozyon Sahası’nda gerçekleştirilen etkinlik, çevre bilincinin artırılması ve erozyonla mücadelenin önemine dikkat çekti.

Kaymakam Şenol Öztürk, etkinlikte yaptığı konuşmada ormanların doğa için hayati önem taşıdığını vurguladı. Özellikle erozyonun önlenmesi ve yeşil alanların artırılmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Öztürk, bu tür etkinliklerin çevre bilincinin gelişmesine katkı sağladığını ifade etti.

Karapınar’da Orman Haftası Kutlandı: Fidanlar Toprakla Buluştu

Fidan dikim etkinliğine Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal, Karapınar Erozyon Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Sedat Koç, Orman Mühendisi Asım Niyazoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Katılımcılar, dikilen fidanlarla birlikte geleceğe nefes olmak için katkı sağlarken, Karapınar’da erozyonla mücadelenin sürdürülebilir şekilde devam edeceği vurgulandı. Orman Haftası etkinlikleri kapsamında benzer programların yıl boyunca devam edeceği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler