Karapınar’da tatbikat: Öğrenciler okulu böyle boşalttı

Karapınar’da tatbikat: Öğrenciler okulu böyle boşalttı

Konya'nın Karapınar ilçesindeki İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen yangın tatbikatında öğrenciler, yangın güvenliği ve müdahale yöntemleri hakkında bilgi edindi.

Konya'nın Karapınar ilçesinde, İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi'nde yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikata okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tatbikatta, öğrencilere yangın anında yapmaları gerekenler ve yangına nasıl müdahale edileceği hakkında detaylı bilgiler verildi.

Yangın Güvenliği Eğitimi ve Uygulamalı Gösterimler

Tatbikat sırasında, yangının çıkma sebepleri, nasıl kontrol altına alınacağı ve yangın söndürme yöntemleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca, yangın tüpünün nasıl kullanılacağına dair uygulamalı gösterimler gerçekleştirildi. Okul Müdürü Ünal Cesur, "Okulumuzda Afete Hazırlık Kulübü öğrencileriyle afete hazırlık konusunda farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin artırılması amacıyla Karapınar İtfaiye Müdürlüğü ekibi tarafından öğrencilerimize yangın konulu sunum yapıldı. Yangın türleri ve müdahale konusunda bilgi verildi." dedi.

Düzenli Tahliye ile Güvenlik Önlemleri

Tatbikatta, okulda yangın alarmı verilerek öğrencilerin düzenli bir şekilde tahliye edilmeleri sağlandı. Bu tatbikat, öğrencilere yangın güvenliği konusundaki bilgilerini artırmanın yanı sıra, olası bir acil durumda nasıl davranmaları gerektiği konusunda da önemli bir deneyim sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.