Konya'da başladı, virüs gibi yayılıyor

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde, mısır hasadı sırasında oluşan 14,5 metre çapındaki obruk, yeraltı su seviyesinin düşmesinin tehlikelerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Ayrancı ilçesine bağlı Ambar köyünde bir mısır tarlasında hasat yapıldığı esnada, tarlada 14,5 metre çapında ve yaklaşık 8 metre derinliğinde yeni bir obruk oluştuğu bildirildi. Olayın fark edilmesi üzerine, tarla sahibinin yakınlarından Bekir Tekinli, "Tarlaya mısır ektikleri sırada obruk yoktu; biçerdöver şoförü obruğu fark etti" dedi.

Konya'da başladı, virüs gibi yayılıyor

Yetkililer İncelemelerde Bulundu

Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, obruk çevresinde incelemelerde bulundu. Tekinli, geçmiş yıllarda da obrukların meydana geldiğini belirterek, "Oluşan obruk şu anda bir ev büyüklüğünde. Bizim çocukluğumuzda bu obruklar vardı ve toprakla tekrar dolduruluyordu. Yetkililerin buna kökten bir çare bulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Konya'da başladı, virüs gibi yayılıyor

Karaman ve Çevresinde Obruk Tehlikesi Artıyor

Karaman'a bağlı belde ve köylerde çok sayıda obruk bulunurken, yeni obrukların oluşumu da devam ediyor. Karapınar ilçesine sınır olan bölgede obruk sayısının 7’ye ulaştığı kaydedildi. Tekinli, yeraltı sularının çekildiğini ve bu sorunun devam edeceğini vurgulayarak, "Tüm su kuyularını kapatsan bunlar yine olacak" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.