Karatay'ın çocukları doğayla iç içe

Karatay'ın çocukları doğayla iç içe

Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karatay Tabiat Mektebi’nde, çevre bilincini artırmak ve doğayla iç içe eğitim sağlamak amacıyla bu yıl 7 bin 823 öğrenciye eğitim verilecek.

Karatay Belediyesi’nin ilçedeki çocukların kişisel gelişimine ve eğitimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Karatay Tabiat Mektebi’nde yeni eğitim dönemi başladı. Karatay Şehir Parkı’nda bulunan Tabiat Mektebi'nde, 7 bin 823 ilkokul 2. sınıf öğrencisi tarım, hayvancılık, sıfır atık ve çevre gibi çeşitli alanlarda haftada dört gün uygulamalı eğitim alacak.

Farklı Atölyelerde Uygulamalı Eğitimler

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen bu projede öğrenciler, Doğal Yaşam ve Gıda Atölyesi, Kil Atölyesi ve Ahşap Atölyesi gibi alanlarda temel yaşam becerileri kazanıyor. Öğrenciler burada poğaça, kurabiye ve simit yapımından, ahşap topaç yapımına kadar birçok etkinliğe katılma fırsatı buluyor.

a2.jpg

Çocukların El Becerileri Geliştiriliyor

Karatay Tabiat Mektebi, çocukların doğayla buluşarak el becerilerini geliştirmesine ve çevre bilincini artırmasına katkı sağlıyor. Ayrıca okulun içinde yer alan serada sürdürülebilir tarım ve doğal beslenme konularında bilgilendirici etkinlikler düzenleniyor. Serayı gezen çocuklar, sebze ve meyve yetiştirmenin detaylarını öğrenme fırsatı buluyor.

Oryantiring Parkuru ve Gözlem Kulesi Heyecanı

Karatay Tabiat Mektebi'nde yer alan 100 metrekarelik Oryantiring Labirent Parkuru'nda öğrenciler eğlenceli etkinliklere katılıyor. Ayrıca, 3 katlı Gözlem Kulesi'ne çıkan öğrenciler, Karatay Şehir Parkı'nın doğal güzelliklerini izleme şansı elde ediyor.

a1.jpg

"Çocuklarımızın Hayatına Farklı Bir Bakış Açısı Kattı"

Projenin ilk eğitimlerine katılan Hayıroğlu Sultan Boduroğlu İlkokulu öğretmenleri, Karatay Tabiat Mektebi’nin çocukların doğayla iç içe olmasını sağladığını belirterek, bu deneyimlerin uzun süre unutulmayacağını ifade etti. Öğrenciler ise eğitimi çok sevdiklerini ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'ya teşekkür ettiklerini dile getirdi.

a3.jpg

Başkan Hasan Kılca: "Çocuklarımızı Öncelemeye Devam Edeceğiz"

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Tabiat Mektebi’nin çocukların hem eğlenip hem de öğrenmelerine imkan sağlayan önemli bir proje olduğunu vurgulayarak, yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. Kılca, “Bu proje, çocuklarımızın doğayla uyum içinde yaşamayı öğrenmesine büyük katkı sağlayacak. Çocuklarımızı önceleyen projelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.