Kasaplar bayramda durmadı
Kurban etlerini, çektirmek isteyen vatandaşlar, bayramda kasaplarda yoğunluk oluşturdu.
Kurban bayramının gelmesiyle birlikte kasaplarda başlayan kurban mesaisi her yıl olduğu gibi bu bayramda yoğunluk oluşturdu. Etlerin kilosunun 1 liradan çekildiği kasaplarda soluğu alan vatandaşlar, uzun süreli saklanabilmesi ve daha kullanışlı olduğu için etleri kıyma yaptırdıklarını belirtti. Her yıl kurban bayramı süresinde çalışma saatlerinin gece geç saatlere kadar uzadığını ifade eden kasap İlhan Ünüvar, bu kurbanda bayramında da kasaplar gece saatlerine kadar bıçak salladığını söyledi. Ünüvar, “Kasaplar yılın en fazla mesaisini kurban bayramı zamanında yaşıyor. Bizlerde yaptığımız işin bu zamanda öneminin farkında olarak kurban bayramının 1’inci gününden çalışmaya başlıyoruz. İlk gün daha çok kurban kesimleri işi yapıyoruz. Diğer günlerde ise, vatandaşlar saklayacakları etleri kasaplara getirerek kıyma yaptırıyor. Günde yaklaşık 500 kilo civarında et çekiyoruz. Bunlardan başka olarak da, yemeklik kemik parçalama ve kuşbaşı hazırlama yapıyoruz” şeklinde konuştu.
‘ETLERİ EKSİ 16 DERECEDE KORUYUN’
Kasap işletmecisi Önder Kahraman ise etin kilosunu 1 liraya çektiklerini dile getirerek "Kurban etlerini çektirmek için gelen vatandaşlar nedeniyle yoğunluk yaşıyoruz. Elimizden geldiğince en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Genellikle etleri gelecek günlerde kullanmak için çektirdikten sonra muhafaza etmeyi düşünüyorlar. Etlerini 3-4 ay gibi süre muhafaza etmek isteyen vatandaşlara etleri en az eksi 16 derecede korumalarını öneriyoruz." diye konuştu. Servet Ramazan Çolak - Memleket