Keçiler Mahsur Kaldı İhbarı Ekipleri Harekete Geçirdi

Keçiler Mahsur Kaldı İhbarı Ekipleri Harekete Geçirdi

Adana'nın Kozan ilçesinde, 25 gündür mahsur kaldığı düşünülen 3 keçi için arama kurtarma ekipleri harekete geçti. Sarp kayalıklara tırmanan ekipler, keçilerin güvenli bir yaşam alanı oluşturduğunu tespit etti.

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Ergenuşağı Mahallesi'nde, köy sakinleri tarafından 25 gündür mahsur kaldığı düşünülen 3 keçi için Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, SAR Arama Kurtarma ekibi ve AKOM ekipleri alarma geçti.

Köylüler, keçilerin durumunu merak ederek, yetkililere ihbarda bulunmuştu. Bunun üzerine bölgeye gelen ekipler, keçilerin kurtarılması için çalışmalar başlattı. Sarp kayalıklara tırmanarak durumu değerlendiren ekipler, bir yandan da keçilerin bulunduğu noktadan görüntü almaya çalıştı.

Keçiler Mahsur Kaldı İhbarı Ekipleri Harekete Geçirdi

Keçiler Güvende!

Yapılan incelemelerde, ekipler kayalıkların ardında birçok keçinin bulunduğunu ve bu hayvanların kendilerine yaşam alanı oluşturduğunu belirledi. Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amiri Ali Haydar Karpuz, telsizle ekibine durum hakkında bilgi vererek, "Keçilerden görüntü aldık. Bahsedilen 2 keçiye rastlandı. Yaşam alanları var. Olumsuz bir durum yok. İzlediğimiz görüntüye göre mahsur kalacağı alan yok. Beslenebileceği bitki alanı da mevcut. Yürüme rotaları tespit ettik. İnebilirsiniz" şeklinde bilgilendirdi.

Ekipler, yaklaşık 170 metre yüksekliğe tırmanarak, keçilerin güvenli olduğu bilgisinin gelmesi üzerine kurtarma çalışmalarını sonlandırdı.

Keçiler Mahsur Kaldı İhbarı Ekipleri Harekete Geçirdi

Köy Sakinlerinden Teşekkür Mesajı

Köy sakinlerinden Mustafa İçöz, ekiplerin durum hakkında bilgi almasını sağladıklarını belirterek, "Yaklaşık 25 gündür keçilerin orada mahsur kaldığını düşünüyorduk. Vicdan azabı çektiğimiz için ekiplere haber verdik. Gelen ekiplere de teşekkür ediyorum" dedi.

Bu olay, hem köy sakinlerinin duyarlılığını hem de arama kurtarma ekiplerinin etkili müdahalesini bir kez daha gözler önüne serdi. Keçilerin güvenli bir şekilde yaşam alanlarını sürdürdüğü bilgisi, köylülerde büyük bir rahatlama yarattı.

Keçiler Mahsur Kaldı İhbarı Ekipleri Harekete Geçirdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.