KONESOB Başkanından Konyalı Ailelere Çağrı

KONESOB Başkanından Konyalı Ailelere Çağrı

Konya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sanayi bölgelerinde yaşanan ara eleman sıkıntısına dikkat çekerek ailelere çocuklarını meslek öğrenmeye teşvik etmeleri çağrısında bulundu.

Son yıllarda Konya'da sanayi bölgelerinde yaşanan ara eleman sıkıntısı, üretim sektörünün geleceğini tehlikeye atıyor. Özellikle tamir sektöründe çırak bulmanın zorlaştığını belirten Konya Esnaf Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, makinelerin kullanımı artsa bile nitelikli ara elemanların öneminin azalmadığını dile getirdi.

Karabacak, meslek öğrenmeden yetişen bir neslin ilerleyen dönemde sanayi ve ticaretin sürdürülebilirliği açısından büyük risk oluşturduğuna dikkat çekti. Ara eleman ihtiyacını karşılamak için ailelerin çocuklarını meslek edinmeye teşvik etmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

muharrem-karabacak-fotografi.jpg

"Çıraklık, Kalfalık ve Ustalık Önemli Bir Süreç"

Ahilik kültürünün ve mesleki eğitimin toplumun geleceğinde büyük rol oynadığını vurgulayan Karabacak, özellikle Konya'da düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerinin bu sürece katkı sunduğunu söyledi. Karabacak, "Bir genç, önce çırak, ardından kalfa ve nihayetinde usta olarak topluma faydalı hale gelir. Bu silsile, toplumun ve ülkenin demografik yapısında da önemli bir yer tutuyor" diye konuştu.

Ailelere Meslek Eğitimi İçin Çağrı

Aile terbiyesinin yanı sıra meslek eğitiminin de çocukların geleceğinde önemli olduğunu ifade eden Karabacak, ailelerin çocuklarını meslek öğrenmeleri için teşvik etmeleri gerektiğini belirtti. "Çocuklarımızın iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için sadece beyaz yakalı olmak yeterli değil. Meslek sahibi bireyler, toplumun bel kemiğini oluşturuyor" dedi.

Yeni Tesislerde Gençlere Güvenli Gelecek

Karabacak ayrıca, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a motorlu taşıtlar sanayisinin taşınması sürecine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Yeni tesislerin, Konyalı gençlerin güvenli bir geleceğe adım atmalarına olanak sağlayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.