Konservatuar-Psikiyatri işbirliğinde tedavi

Konservatuar-Psikiyatri işbirliğinde tedavi

Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı’nda okuyan 6 gönüllü öğrenci, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastalara, her hafta konser veriyor.

Müzik ve aletleri hakkında da hastaları bilgilendiren öğrenciler, hastalara verdikleri konserden büyük keyif aldıklarını belirtirken, Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asena Akdemir, ise müziğin ruh sağlığına faydalı olduğunu belirtti.

“MÜZİK RUHUN GIDASIDIR”

Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı’ndan gönüllü olarak gelen 6 öğrenci, psikiyatri servisinde tedavi gören hastalar için her hafta konser düzenlediklerini belirterek, “Her hafta müzik aletlerimizi de yanımızda getirerek hastalara burada mini bir konser veriyoruz. Konserin ardından müzik ve aletleri ile ilgili bilgilerimizi aktarıyoruz. Hastaların ilgi göstermesi bizi mutlu ediyor. Yaptığımız işten büyük zevk alıyoruz. Müzik ruhun gıdası derler. Bu sözün doğru olduğunu konser sırasında daha iyi gözlemliyoruz. Tedavi görenlerin iyileşme sürecine katkımız olursa, çok seviniriz” dedi.

ÖĞRENCİLERE GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asena Akdemir, “Yaklaşık 2 yıldır BESYO’dan gelen öğrencilerimiz hastalarımıza spor yaptırıyor.Hastane dışında hangi sportif etkinlikleri yapabilecekleri ile ilgili bilgiler veriyor. Bu etkinliğe katılan hastalarımızdan olumlu geri bildirimler aldık. Bu yıl da ilk defa müzik alanında etkinlik yapmak istedik. Yine üniversitemiz konservatuvarında okuyan öğrencilerimizden bize gönüllü destek vermelerini istedik. Teklifimize çok sıcak yaklaştılar ve ardından etkinliğimize başladık. Öğrencilerimiz her hafta servisimize gelip, hastalarımıza konser veriyor, hastalarımızı müzik aletleri konusunda bilgilendiriyorlar. Öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“HASTALARIMIZDA ILIMLI DAVRANIŞLAR GÖZLEMLEDİK”

Müziğin evrensel bir dili olduğunu belirten Prof.Dr. Akdemir, “Müzik duyguların ifade edilmesi için bir araçtır. Bu bakış açısından yola çıkarak servisimizde yatan hastaların bu aracı kullanmasını istedik. Üniversitemizin bünyesinde bir konservatuvarın bulunması bizim için büyük bir şanstır. Öğrencilerimiz burada konser verip, müzik aletleri hakkında bilgi vererek hastalarımızın müzik kültürünü de geliştiriyorlar. Bazı hastalarımız yakından ilk defa müzik aleti gördüğünü ifade etti. Bu tür etkinlikler sonrası ajite hastalarımızda bile ılımlı davranışlarda artış gözlemledik. Bu da bizim için ciddi bir kazanımdır” dedi. Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı’nda okuyan Barış Yaşar, Seyhan Özalp, Gizem Kalebek, Harun Komon, Volkan Taştemel ve Duygu Çetin, her hafta yılsonuna kadar hastalarla buluşup, müzik alanında çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.