Konya için beklenen açıklama: Yasaklandı

Konya için beklenen açıklama: Yasaklandı

Konya’da hava sıcaklıklarının artması ve orman yangınlarının çoğalması üzerine, ormanlık alanlara girişler 1 Temmuz - 30 Eylül tarihleri arasında yasaklandı. AKOM, bu yasak hakkında detaylı bir açıklama yaptı.

Konya’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve artan orman yangınları riski nedeniyle, ormanlık alanlara girişler yasaklandı. AKOM (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yapılan açıklamada, 1 Temmuz - 30 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak bu yasağın detayları paylaşıldı.

Yasak Tarihleri ve Detaylar

AKOM’dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle ormanlarımızı olası yangınlardan korumak için Konya sınırları içerisinde bulunan ormanlık alanlara girişler 1 Temmuz - 30 Eylül tarihleri arasında yasaklanmıştır."

Bu yasak, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla uygulanacak ve belirtilen tarihler arasında ormanlık alanlara giren kişilere idari ve adli işlem uygulanacağı açıklandı.

Ormanlarımızı Korumak İçin Birlikte Hareket Edelim

AKOM, halkı orman yangınlarına karşı daha duyarlı olmaya ve ormanlarımızı korumak için gerekli tedbirleri almaya davet etti. Yapılan açıklamada, “Ormanlara giriş konusunda uyarıları dikkate almayan kişilere idari ve adli işlem uygulanacaktır. Gelin, hep birlikte ülkemiz ve milletimiz için paha biçilemez ormanlarımızı koruyalım” denildi.

Bu yasağa uyulması, hem doğal güzelliklerin korunması hem de olası can ve mal kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Konya’da yaşayan vatandaşların, belirtilen tarihler arasında ormanlık alanlara girmemeleri gerektiği ve yasağa riayet etmeleri gerektiği bir kez daha vurgulandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler