Ermenek'te orman yangını: Havadan ve karadan müdahale

Ermenek'te orman yangını: Havadan ve karadan müdahale

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Yeşilköy köyü Yaylacık Yaylası mevkiinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde öğle saatlerinde başlayan yangın, Yeşilköy köyü Yaylacık Yaylası mevkiinde bulunan çalılık alanda çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede rüzgarın etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı.

İlk Müdahale ve Yangın Söndürme Çalışmaları

Yangının başlamasının ardından Ermenek Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler ve Ermenek Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangının büyüme riski nedeniyle çevredeki köylerde yaşayan vatandaşlardan da yardım istendi. Dağlık arazi nedeniyle yangına müdahale etmek zorlaştı ve bu nedenle bölgeye 3 yangın söndürme helikopteri gönderildi. Helikopterler, yangına havadan müdahale etmeye başladı.

Ekipler ve Vatandaşlar El Ele

Yangına, Ermenek Orman İşletme Müdürlüğü'nden 10 arazöz ve 100 kişilik ekip ile Ermenek, Sarıveliler, Başyayla ilçeleri ve Güneyyurt, Kazancı, Göktepe beldelerine ait 6 itfaiye aracı ve ekskavatörler müdahale ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor. Bu ortak çaba sayesinde yangının kontrol altına alınması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler