Konya İtfaiyesi'nden denizaşırı eğitim

Konya İtfaiyesi'nden denizaşırı eğitim

Konya Büyükşehir Belediyesi ve TİKA iş birliğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde görevli itfaiye personeline Acil Durum ve Afet Müdahale Eğitimleri Programı (ADAMEP) kapsamında Temel İtfaiye Er Eğitimi verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) itfaiye personeline yönelik eğitim programı düzenledi. "Temel İtfaiye Er Eğitimi" kapsamında, KKTC'nin çeşitli bölgelerinde hizmet veren 30 kişilik itfaiye ekibi, yangın müdahalesi ve kurtarma operasyonlarına dair teorik ve uygulamalı eğitim aldı.

Eğitim konuları arasında Yanma ve Yangın Bilgisi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Kişisel Koruyucu Donanımlar, Söndürme Ekipmanları, Yangına Müdahale Esasları, Temel İlkyardım, Kurtarma Teknikleri, Trafik Kazalarına Müdahale ve Yangın Önleme Tedbirleri gibi önemli başlıklar yer aldı. Ayrıca eğitimler boyunca Gazimağusa ve Lefkoşa itfaiye birimlerine teknik inceleme ziyaretleri yapıldı.

TİKA ile İtfaiye Eğitimleri Devam Edecek

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, ADAMEP kapsamında iş birliği yaptığı ülkelerin afet ve acil durumlar karşısındaki insan kaynağı kapasitesini artırmayı hedefliyor. Daha önce Özbekistan, Karadağ, Tacikistan, Libya, Gambiya, Filistin, Gürcistan ve Bangladeş gibi ülkelere de eğitimler veren Konya İtfaiyesi, uluslararası alanda edindiği tecrübeyle itfaiye eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

"Her Bir İtfaiyeci Bir Kahraman"

KKTC Polis Genel Müdür 2. Yardımcısı Kaan Resa Saçar, eğitimin itfaiyeciler için büyük bir fayda sağlayacağını belirterek, her itfaiyecinin bir kahraman olduğunu söyledi. Eğitimleri gerçekleştiren TİKA ve Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Saçar, iş birliğinin sürmesini istediklerini de ifade etti.

TİKA Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ise TİKA'nın Kuzey Kıbrıs’taki kamu kurumlarının kapasitesini artırmayı hedefleyen projelere önem verdiğini belirtti.

Eğitimler Tatbikat ve Sertifika Töreni ile Son Buldu

Eğitim sonunda, uzman eğitmenler eşliğinde bir tatbikat gerçekleştirilirken, eğitimleri başarıyla tamamlayan itfaiye personeline Lefkoşa’da düzenlenen törende sertifikaları verildi. Sertifika törenine İtfaiye Şube Müdürü Ramadan Gürpınar, TİKA KKTC Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Şube Müdürü Latif Erdoğan katıldı.

Konya İtfaiyesi’nin başarılı eğitim çalışmaları, hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda örnek teşkil etmeye devam ediyor.

Konya İtfaiyesi'nden denizaşırı eğitim

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.