Konya Nereye gitti? Her Yer Doldu Taştı

Konya Nereye gitti? Her Yer Doldu Taştı

Sonbaharın ilk ayında Konya, olağanüstü bir pazar günü yaşadı. Değişen hava şartlarıyla sokağa dökülen vatandaşlar piknik alanlarını doldurdu, alışveriş merkezleri hınca hınç doldu ve nikah merasimi şehirde trafiği kilitledi.

Sonbaharın ilk günleriyle birlikte havanın serinlemesi Konyalıları dışarıya çekti. Vatandaşlar, hafta sonunu fırsat bilerek piknik alanlarını doldurdu ve şehirde büyük bir kalabalık oluştu. Şehir içi ve şehirlerarası yollar da araç trafiği ile tıkanırken, dönüş yolundaki vatandaşlar uzun süre yollarda kaldı.

konya-haftasonu.jpg

Alışveriş Merkezlerinde Yoğunluk

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, veliler ve öğrenciler alışveriş için AVM’lere akın etti. Konya'nın alışveriş merkezi olan Rampalı Çarşı başta olmak üzere birçok lokasyonda kalabalık ve yoğunluk yaşandı. Alışveriş merkezlerindeki bu hareketlilik, trafik yoğunluğunu da beraberinde getirdi.

necati-altay-nikah.jpg

Nikah Merasimi Trafiği Artırdı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın oğlu Necati Altay’ın nikah merasimi de şehrin trafiğini etkiledi. Siyaset ve bürokrasi dünyasının önemli isimlerinin katıldığı bu etkinlik, zaman zaman protokol konvoylarının neden olduğu trafik sıkışıklıklarıyla Konya’da trafiği daha da zorlaştırdı.

konya-hareketli-haftasonu.jpg

Trafik Kazaları Haftasonunun Çilesi Oldu

Konya’da haftasonu trafik kazaları adeta klasik hale geldi. Şehir merkezinde maddi hasarlı kazalar yaşanırken, şehirlerarası yollardaki kazalar da haftasonunu çileye çevirdi.

konya-ucu-yok2.jpg

Özellikle dönüş yolunda meydana gelen kazalar, yoğunluğun daha da artmasına neden oldu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar trafik akışı tam anlamıyla normale dönmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.