Konya Sanayisi Geleceğe Hazır mı?

Konya Sanayisi Geleceğe Hazır mı?

Konya Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen Türkiye'nin en büyük yeşil sanayi zirvesi geniş katılımla yapıldı. Zirve, sanayide yeşil dönüşümün önemi ve sürdürülebilirlik adına atılan adımları tartışmaya açtı.

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde, Ekonomi Gazetesi iş birliği ile düzenlenen 3. Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Zirvesi, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, açılış konuşmasında yeşil dönüşümün Konya ve Türkiye için kritik olduğunu vurguladı. Büyükeğen, "Konya sanayisi bu dönüşümde hız kesmeyecek, her türlü desteği sunmaya hazırız" dedi.

"Konya Sanayisi Güçlü ve Geleceğe Hazır"

Konya'nın sanayi gücüne vurgu yapan Büyükeğen, şehrin organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri ve geniş ihracat ağıyla Türkiye'nin en büyük sanayi merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Yıllık 3.3 milyar dolarlık ihracat yapan Konya'nın, makine, otomotiv, savunma sanayi ve gıda gibi sektörlerde Türkiye'nin önde gelen ihracatçıları arasında yer aldığına dikkat çekti.

Konya Sanayisi Geleceğe Hazır mı?

Enerji Verimliliği ve Karbon Ayak İzi Projeleri

KSO'nun yeşil dönüşüm sürecinde hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi veren Büyükeğen, 62 firmada enerji verimliliği ölçümleri yapıldığını ve bu sayede yıllık 6 milyon dolarlık enerji tasarrufu sağlandığını belirtti. Ayrıca, sanayi işletmelerinin karbon ayak izlerini hesaplayabilecekleri ücretsiz bir platform olan Ayakizi.org.tr'yi hayata geçirdiklerini duyurdu.

"Yeşil Dönüşüme 105 Milyon TL Destek"

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı, yeşil dönüşümün uluslararası rekabet açısından önemine değinerek, ajansın bu alanda 33 projeye 105 milyon TL destek verdiğini söyledi. Ayrıca, Konya İl Yeşil Mutabakat Komitesi'nin, Türkiye'nin net sıfır hedefine yönelik çalışmalar yürüttüğünü vurguladı.

Zirve, Üç Farklı Oturumla Devam Etti

Zirvede üç farklı oturum gerçekleştirildi. İlk oturumda Türk sanayisinin yeşil dönüşümü ele alınırken, ikinci oturumda Yeşil Mutabakat ve sanayiye etkileri tartışıldı. Üçüncü oturumda ise yeşil finansman ve sürdürülebilirlik temaları işlendi. Oturumların ardından soru-cevap bölümü ile zirve son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.