Konya Şeker Çiftçilere 6,2 Milyar Liralık Ödeme Yapacak

Konya Şeker Çiftçilere 6,2 Milyar Liralık Ödeme Yapacak

Konya Şeker, 2024-2025 kampanya dönemi kapsamında üretici ortaklarına toplamda 6 milyar 272 milyon 593 bin lira nakdi pancar bedelini 14 Şubat 2025 saat 17.00’de hesaplara yatırmaya başlayacak.

2024-2025 kampanya döneminde 3 milyon 775 bin 365 ton pancar alımı gerçekleştiren Konya Şeker, üretici ortaklarının pancar bedellerini ödemeye başlıyor. 14 Şubat 2025 tarihinde saat 17.00 itibarıyla 6 milyar 272 milyon 593 bin lira çiftçilerin hesaplarına yatırılacak. Daha önce yapılan 3 milyar 223 milyon 178 bin liralık ödeme ile birlikte, çiftçilere toplamda 9 milyar 495 milyon 771 bin lira ödenmiş olacak.

Başkan Erkoyuncu: “Başarılı Bir Sezon Geçirdik”

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 2024-2025 sezonunda pancardan beklenen verimin elde edildiğini belirterek, başarılı bir sezon geçirdiklerini vurguladı. Şeker pancarı üretiminin stratejik öneme sahip olduğunu ifade eden Erkoyuncu, “Güçlü üretim altyapımız ve çiftçimizin sağlam tarımsal üretim gücü sayesinde başarılı bir sezon geçirdik. Verdikleri emek ve gayretlerden dolayı tüm üretici ortaklarımıza teşekkür ediyor, pancar bedellerinin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Konya Şeker, sürdürülebilir tarımsal üretimi desteklemeye devam ederek, üreticinin refahını ön planda tutmayı sürdürecek.

Konya Şeker Çiftçilere 6,2 Milyar Liralık Ödeme Yapacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.