Konya Ticaret Odası Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Konya Ticaret Odası Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Konya Ticaret Odası (KTO) Temmuz ayı Meclis Toplantısı'nda, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ekonomi Raporu'nu değerlendirdi ve KTO Karatay Üniversitesi'nin başarılarını vurguladı.

Konya Ticaret Odası'nın Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclis Başkan Vekili Ali Çınar tarafından açılan toplantıda gündemdeki maddeler görüşüldü. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, konuşmasında, "15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize ve milletimize minnet diliyorum. Halkın darbe girişimine karşı vatansever duruşu kadar özel sektörün tavrı da önemlidir. Odamız üyeleri, Ahilik geleneğini sürdürerek ülkemizi korumak için öne çıkmıştır" dedi.

Firmalara Yönelik Dedikodulara Tepki

Başkan Öztürk, sosyal medyada firmalar hakkında çıkan dedikodulara dikkat çekerek, "Firmalarımızın itibarını zedelemeye yönelik 'batacak firmalar' şeklinde listeler dolaşıma sokulmaktadır. Bu fitnenin amacına ulaşmasına kimsenin fırsat vermemesi gerekmektedir. Konya'yı ve firmalarımızı küresel çapta tanıtmak amacıyla önemli faaliyetler yürütüyoruz. Konya, başarılı firmalarıyla ülkemizin ekonomik büyüklüğüne katkı sağlamaktadır. Her kesimi firmalarımıza karşı sorumlu davranmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konya Ekonomi Raporu 2023 Değerlendirmesi

Konya Ticaret Odası tarafından hazırlanan "Konya Ekonomi Raporu - 2023" hakkında bilgi veren Öztürk, "2013 yılından bu yana hazırladığımız rapor, şehrimizin ekonomik gelişimini ve potansiyelini yakından izlememize olanak tanıyor. Konya, dinamik ve yenilikçi yapısı ile ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Teknolojiye yapılan yatırımlar, dijitalleşme ve yenilikçi çözümler, şehrimizin rekabet gücünü artırıyor. Konya, tarım, sanayi, dış ticaret ve yatırım teşviklerinde önemli başarılara imza atmıştır" dedi.

KTO Karatay Üniversitesi'nin Başarısı

Başkan Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi'nin yürüttüğü çalışmalardan da bahsederek, "Üniversite Tercih ve Tanıtım Merkezi, 16 Temmuz-02 Ağustos 2024 tarihleri arasında hizmet vermektedir. KTO Karatay Üniversitesi, 65 farklı ülkeden 750'den fazla uluslararası öğrenciye ve 9 binden fazla öğrenciye dünya standartlarında eğitim sunmaktadır. Mezun öğrencilerimizin mesleki sınavlardaki başarıları ve iş bulma oranları, üniversitemizin başarısının bir göstergesidir. Tüm üyelerimizin, tercih döneminde KTO Karatay Üniversitesi'ne desteklerini bekliyoruz" dedi.

Sektörel Görüşler ve Tartışmalar

Başkan Öztürk'ün konuşmasının ardından, meclis üyeleri söz alarak sektörleriyle ilgili görüşlerini dile getirdiler. Toplantıda, Konya ekonomisinin ve sektörlerinin gelişimi için yapılacak çalışmalar ve projeler üzerinde duruldu.

Konya Ticaret Odası Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.