Konya'da 20 Milyon Liralık Vurgun Yapan 7 Şüpheli Tutuklandı

Konya'da 20 Milyon Liralık Vurgun Yapan 7 Şüpheli Tutuklandı

Konya merkezli 4 ilde kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtıp vatandaşları yaklaşık 20 milyon lira dolandıran şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtıp nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda, şüphelilerin 12 kişiden toplamda 19 milyon 870 bin lira dolandırdığı tespit edildi.

Dolandırıcılık Teşebbüsü Engellendi

Ekipler, farklı illerde ikamet eden vatandaşların yaklaşık 15 milyon lirasını dolandırıcılara kaptırmalarını teşebbüs halindeyken tespit ederek engelledi. Konya merkezli Şanlıurfa, Gaziantep ve Bursa illerini kapsayan operasyonda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Konya'da 20 Milyon Liralık Vurgun Yapan 7 Şüpheli Tutuklandı

Çok Sayıda Ziynet Eşyası ve Cep Telefonu Ele Geçirildi

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda ziynet eşyası, cep telefonu ve sim kart ele geçirildi. Ayrıca, dolandırıcılık suçunu gerçekleştirirken kullandıkları 20 farklı IBAN numarasının sahibi hakkında da adli işlem başlatıldı.

Şüpheliler Tutuklandı

Gözaltına alınarak Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen 7 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyetten Uyarı: Dolandırıcılara Dikkat

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları telefonda kendisini polis, asker ve savcı olarak tanıtıp "Adınız FETÖ/PDY, PKK vb. terör örgütü soruşturmasına karıştı" gibi yalanlarla para ve altın isteyenlere inanmamaları konusunda uyardı.

Konya'da 20 Milyon Liralık Vurgun Yapan 7 Şüpheli Tutuklandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.