Konya’da 258 Parça Kaçak Tarihi Eser Yakalandı

Konya’da 258 Parça Kaçak Tarihi Eser Yakalandı

Konya İl Jandarma Komutanlığı’nın Sarayönü ilçesinde düzenlediği operasyonda, tarihi eser kaçakçılarına büyük darbe vuruldu. Yapılan aramada, 233 bronz sikke, 25 çeşitli obje ve toplamda 258 tarihi eser ele geçirildi.

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, suç ve suçluluk faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona imza attı. Edinilen bilgilere göre, Sarayönü ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına yönelik bir operasyon düzenledi.

233 Bronz Sikke ve 258 Parça Tarihi Eser Ele Geçirildi

S.B. isimli şahsın sürücülüğünü yaptığı araçta yapılan arama sonucunda, 233 adet bronz sikke, 25 adet çeşitli obje ve toplamda 258 adet tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen malzeme ele geçirildi. Jandarma ekipleri, ele geçirilen tüm malzemelere el koyarken, olayla ilgili detaylı bir tahkikat başlattı. S.B. hakkında yasal işlemler devam ediyor.

Konya İl Jandarma Komutanlığı’nın tarihi eser kaçakçılığına karşı yürüttüğü başarılı operasyonlar, kültürel mirasın korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Konya’da 258 Parça Kaçak Tarihi Eser Yakalandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.