Konya'da Daha Az Su İsteyen Bitkiler Teşvik Ediliyor

Konya'da Daha Az Su İsteyen Bitkiler Teşvik Ediliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek ve bitkisel çeşitliliği artırmak amacıyla çiftçilere yüzde 50 hibe destekli tohum dağıtımına devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde yaşayan çiftçilerin tarımsal üretim kapasitelerini artırmak ve bitkisel çeşitliliği desteklemek amacıyla hibe destekli tohum dağıtımını sürdürüyor. Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda 31 ilçeden başvuruda bulunan çiftçilere tohumlar teslim edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kırsal kalkınmaya büyük önem verdiklerini belirterek, "Konya, Türkiye'nin en önde gelen tarım şehirlerinden biri. Burada gerçekleştirilen üretimler sadece şehre değil, Türkiye’nin gıda güvenliği için de kritik önem taşıyor" dedi.

Konya'da Daha Az Su İsteyen Bitkiler Teşvik Ediliyor

Daha Az Su İsteyen Bitkiler Teşvik Ediliyor

Başkan Altay, özellikle su tasarrufu sağlayan bitkilerin üretimini teşvik ettiklerini vurgulayarak şunları söyledi: "Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın gelirlerini ve ürün çeşitliliğini artırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Daha az su isteyen Macar fiği gibi yem bitkilerinin kullanımı konusunda önemli projeler yürütüyoruz. 2014’ten bu yana tarıma yönelik desteklerimiz kesintisiz sürüyor."

Çiftçilerden Büyükşehir'e Teşekkür

Tohum desteğinden faydalanan çiftçiler, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek bu desteklerin devam etmesini istedi. 2024-2025 üretim sezonunda başvuruları alınan çiftçilere, 10 bin 600 dekar alan için yüzde 50 hibe destekli 106 bin 400 kilogram sertifikalı Macar fiği ve korunga tohumu dağıtımı yapıldı.

Konya'da Daha Az Su İsteyen Bitkiler Teşvik Ediliyor

2021-2024 Arasında Bin Ton Tohum Desteği

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2021-2024 yılları arasında hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yaklaşık bin ton sertifikalı Macar fiği ve korunga tohumu desteği sağladı. 2024-2025 sezonunda ise çiftçilere Macar fiği ve korunga dışında; elma, asma, ceviz, badem, şeftali, kiraz gibi 18 farklı türde destekler verilmeye devam edecek.

Bu desteklerle birlikte hem hayvansal hem de bitkisel üretimin artırılması ve çiftçilerin kendi kaba yemlerini üretmelerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.