Konya'da Mazhar Oğurlu'nun ölümüne neden olan maganda sağlıkçı çıktı

Konya'da Mazhar Oğurlu'nun ölümüne neden olan maganda sağlıkçı çıktı

Konya'da yakınının düğününe katılan Mazhar Oğurlu, açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetti. Sağlık görevlisi Mehmet Odabaşı hakkında 'olası kastla adam öldürme' suçlamasıyla dava açıldı.

Konya'nın Kadınhanı İlçesinde geçtiğimiz yıl 30 Eylül günü bir düğün merasimine katılan Mazhar Oğurlu, açılan ateş sonucu başına isabet eden mermiyle ağır yaralandı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Oğurlu, 3 Ekim günü hayatını kaybetti.

Sabah Gazetesi'nden Tolga Yanık'ın haberine göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sağlık görevlisi Mehmet Odabaşı hakkında 'olası kastla adam öldürme' suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ayrıca, '6136 Sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Kanuna Muhalefet' suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Suç Delillerini Yok Etme Suçlamasıyla Ek Dava

Olayla ilgili olarak tutuksuz yargılanan Rahim M. ve Furkan K. hakkında ise 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Rahim M. ve Furkan K.'nin, Odabaşı'nın kullandığı silahı gizledikleri belirtildi.

Mehmet Odabaşı Suçlamaları Reddetti

Mehmet Odabaşı ifadesinde, Mazhar Oğurlu'nun birden yere yığıldığını, düğündekilerin Oğurlu'yu hastaneye götürdüğünü, kendisinin ise kan olan gömleğini değiştirdiğini söyledi. Ancak görgü tanıkları, silahı Mehmet Odabaşı'nın ateşlediğini teşhis etti.

Görgü Tanıklarının İfadeleri Olayı Aydınlattı

Şüpheli Furkan K. ifadesinde, Odabaşı'nın elindeki tabancanın tutukluk yaptığını, diğer silahı başka bir kişiye verdiğini, ardından iki silahı da elinde tutarak ateş ettiğini ve Mazhar Oğurlu'nun vurulduğunu belirtti.

Savcılığın İddianamesi Ağır Ceza Mahkemesinde

Cumhuriyet Savcısı, Mehmet Odabaşı'nın düğün sırasında ateşlediği silahların düğün merasimine katılan kişilere zarar verebileceğini öngörmesine rağmen ateş etmeye devam ettiğini ve Mazhar Oğurlu'nun ölümüne neden olduğunu ifade etti. İddianame Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler