Konya'da Siberağ-7 operasyonu: 24 ilde 46 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "Siberağ-7" operasyonunda 24 ilde gerçekleştirilen baskınlarda 46 kişi yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen ve il emniyet müdürlüklerince gerçekleştirilen "Siberağ-7" operasyonunun detaylarını açıkladı.

Batman, Balıkesir, İzmir, Edirne, Isparta, Manisa, Siirt, Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya, Mersin, Malatya, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Sivas ve Uşak illerinde yapılan operasyonlar sonucunda 46 kişinin yakalandığı belirtildi.

Operasyonun Ayrıntıları

Operasyonlarda yakalanan kişilerin durumu hakkında bilgi veren Yerlikaya, bu kişilerin 38'inin 5 yıla kadar, 7'sinin 5-10 yıl arası ve 1'inin ise 10 yıl ve üzeri süredir arandığını ifade etti. Özellikle "nitelikli dolandırıcılık, hırsızlık", "futbol ve diğer spor müsabakalarında yasa dışı bahis" ve "çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi" gibi suçlardan aranan kişilere yönelik yapılan bu geniş çaplı operasyon, siber suçlarla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bakan Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerine teşekkür ederek, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki siber suç ve suçlularla mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz" dedi. Bakan Yerlikaya'nın bu açıklamaları, siber suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve toplumun güvenliğini sağlama amacının ön planda olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.