Konya'da Suriyelilere Yönelik Provokatif Eylemler: 4 Şüpheli Tutuklandı

Konya'da Suriyelilere Yönelik Provokatif Eylemler: 4 Şüpheli Tutuklandı

Konya'da Suriyelilere yönelik provokatif eylemlerde bir dükkana zarar verilmesi ve bir kişinin yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Sosyal medya üzerinden halkı tahrik eden 3 kişi de gözaltına alındı.

Konya'da dün gece Suriyelilere yönelik gerçekleştirilen provokatif eylemlerle ilgili Konya Emniyet Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı. Kayseri'de yaşanan olayların ardından, Konya dahil bazı şehirlerde Suriyelilere karşı düzenlenen saldırılarda bir dükkana zarar verildi ve bir kişi yaralandı. Olaylarla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 kişi serbest bırakıldı.

Ayrıca, sosyal medya üzerinden halkı tahrik etmeye yönelik provokasyon amaçlı paylaşım yapan 3 kişi de gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatıldığı bildirildi. Konya Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında, olaylara karışan ve tahrik edici paylaşımlar yapan kişilere karşı yasal sürecin devam edeceği vurgulandı.

Olayların ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde toplamda 474 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Yetkililer, vatandaşları sağduyulu olmaya ve provokasyonlara kapılmamaya çağırarak, benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Konya Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında, "İlimizde meydana gelen bir dükkana zarar verilmesi ve bir şahsın yaralanması olaylarıyla ilgili 5 şüpheli şahıs yakalanmış, bu şahıslardan 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Sosyal medya üzerinden halkı tahrik edip provokasyon yaratmaya çalışan 3 şahıs gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler