Konya'da UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı Kültür ve Çevre Konularını Masaya Yatırdı

Konya'da UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı Kültür ve Çevre Konularını Masaya Yatırdı

Karatay Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı'nda kültürel mirasın korunması, iklim değişikliğinin kentlere etkisi ve sürdürülebilir kentsel kalkınma stratejileri ele alındı.

Konya'nın Karatay ilçesi, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA)'nın 2 gün süren Yönetim Kurulu Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Toplantıda, "Eylemde Uyum, Yerelde Etki" temasıyla kültür ve çevre odaklı oturumlar düzenlendi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Karatay'ın modern şehirleşmeyi geliştirirken geleneksel yapıları koruma misyonunu vurguladı. Kültürel mirasın önemine değinen Kılca, ilçenin tarihi zenginliğini gelecek nesillere aktarmak adına yürütülen projelerden bahsetti.

Konya'da UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı Kültür ve Çevre Konularını Masaya Yatırdı

Toplantı kapsamında düzenlenen UNESCO Miras Şehirleri Ağı Oturumu'nda, bölgedeki kültürel mirasın korunması ve yerel yönetimlerin rolü ele alındı. Ayrıca, iklim değişikliğinin kentlere etkisi ve sürdürülebilir kentsel kalkınma konularında da önemli oturumlar gerçekleştirildi. UCLG-MEWA, Kültür ve Turizm Komitesi tarafından düzenlenen panelde ise üye belediyeler arasında bilgi ve deneyim paylaşımı sağlandı.

UCLG-MEWA Başkanı Tayseer Abu, toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, Karatay Belediyesi'ne ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, kültürel ve çevresel konuların tartışıldığı verimli bir toplantı olduğunu belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, toplantının bölge teşkilatının gelecekteki yönünü belirleyeceğine dikkat çekerek, yerel yönetimlerin gücünün arttırılması gerekliliğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler