Konya’dan ırkçı provokasyonlara sert tepki

Konya’dan ırkçı provokasyonlara sert tepki

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, artan ırkçı nefret dalgasına dikkat çekmek için basın toplantısı düzenledi.

Konya'da Artan Irkçı Nefret Dalgası

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, son günlerde artan ırkçı nefret dalgasına dikkat çekmek amacıyla Aziziye Kültür Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı, Suriye'den Türkiye'ye savaş sebebi ile gelen öğretmenlerin barışçıl konuşması ile başladı. Ardından Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Adem Ceylan, Türkiye'de artan ırkçı nefret dalgalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

"Türkiye, Irkçı Nefret Dalgalarıyla Boğulma Tehlikesi Geçiriyor"

Başkan Adem Ceylan, Türkiye'nin sistematik olarak artırılan ırkçı nefret dalgaları ile karşı karşıya olduğunu belirterek, "Türkiye, sistematik bir tarzda geliştirilen, kabartılan ırkçı nefret dalgalarıyla adeta boğulma tehlikesi geçiren bir ülke görünümüne sürükleniyor. Sosyal medyadan siyaset arenasına, oradan sokaklara taşırılan yalanlarla, tahrikler ile kitleler salim düşünme melekesini yitirmiş, vicdan ve adalet duygusu taşımayan canavarlara dönüştürülmeye çalışılıyor" dedi.

Kayseri'deki Olaylara Tepki

Kayseri'de yaşanan olayları hatırlatan Ceylan, "Kayseri'de Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriyeli bir çocuğa karşı gerçekleştirildiği söylenen iğrenç taciz olayının ardından, zanlının emniyet güçleri tarafından gözaltına aldığı duyurulmasına rağmen suçun şahsiliği ilkesi tamamen ihlal edilmiş ve toplumsal linç kültürünün iğrenç bir örneği sergilenmiştir" şeklinde konuştu.

"İslam Ümmetine Zarar Vermektedir"

Başkan Ceylan, "Hiç kuşkusuz bu ırkçı provokasyonlar, toplumun huzurunu ve barışını tehdit eden en büyük unsurlardan biridir. Bu provokasyonlar, sadece suçluyu değil masum insanları da hedef alarak, toplumda derin yaralar açmaktadır. Irkçı nefret ve ayrımcılık, birlikte yaşama kültürümüzü zedeleyerek toplumsal uyumu bozmakta, hem dini hem tarihi hem de coğrafi olarak kardeşimiz olan insanlarla beraber bir parçası olduğumuz İslam ümmetine zarar vermektedir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin İtibarına Zarar Veriyor

Ceylan, Türkiye'nin istikrarını koruyan bir ülke olarak bu tür saldırılarla itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirtti: "Coğrafyamızın büyük bir kaos içerisinde bulunduğu dönemde istikrarını koruyan Türkiye'yi büyük sorunlarla boğulan bir ülke gibi gösteren bu saldırganlar, adaleti ve vicdanı yaraladığı gibi Türkiye'nin itibarını da zedelemektedir" dedi.

Konya’dan ırkçı provokasyonlara sert tepki

Konya’dan ırkçı provokasyonlara sert tepki

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler