Konya'dan Türkiye'nin Yayıncılık Sektörüne Nitelikli Gençler

Konya'dan Türkiye'nin Yayıncılık Sektörüne Nitelikli Gençler

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen 3. Yayıncılık Yaz Okulu, 30 katılımcıya sertifika vererek sona erdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen 3. Yayıncılık Yaz Okulu, "Nitelikli Bilimsel Yayıncılık" temasıyla gençleri sektöre kazandırmayı hedefledi. NEÜ Bilimsel Yayınlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci'nin yönetiminde gerçekleşen yaz okulu, ulusal ve uluslararası birçok iş birliğiyle zenginleştirildi. Program sonunda 30 katılımcıya sertifikaları verildi.

Dr. Kaleci, yaz okulu hakkında yaptığı açıklamada, "Springer Nature, Wiley, Elsevier, Cambridge University Press gibi dünya çapındaki yayıncılar ve EBSCO, DOAJ gibi önemli firmalarla iş birliği yaptık. 15 ulusal ve 4 uluslararası paydaşın desteğiyle bu yıl da büyük bir başarı yakaladık" dedi.

Türkiye'nin Farklı Şehirlerinden 30 Katılımcı Eğitim Aldı

Yayıncılık sektörüne nitelikli insan kazandırmayı amaçlayan "Yayıncılık Yaz Okulu 2024", Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen 30 katılımcıya ev sahipliği yaptı. Katılımcılar arasında akademisyenler, lisans mezunları ve araştırmacılar yer aldı. 24 farklı başlık altında bilimsel yayıncılığa dair güncel yaklaşımlar, dijital dönüşüm süreçleri, ulusal ve uluslararası yayıncılık alanındaki gelişmeler ele alındı. Ayrıca Konya'nın tarihi ve inovasyon ekosistemine yönelik geziler düzenlendi. Çatalhöyük, Konya Bilim Merkezi ve Sille ziyaretleriyle katılımcılar, hem kültürel hem de bilimsel bir deneyim yaşadı.

Uluslararası Düzeyde Eğitim ve Paneller Düzenlendi

Yayıncılık Yaz Okulu'nun bir diğer dikkat çeken özelliği, ulusal ve uluslararası uzmanların çevrim içi toplantılar aracılığıyla katılımcılara eğitim vermesiydi. Dr. Kaleci, "New York, Londra, Boston, Katar ve Dubai'deki paydaşlarımızla uluslararası bir müfredat hazırladık. Halka açık panellerde kamu ve üniversite yayıncılığı konuları ele alındı" ifadelerini kullandı.

Konya'dan Türkiye'nin Yayıncılık Sektörüne Nitelikli Gençler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.