Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 30. Yılını Kutladı

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 30. Yılını Kutladı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin 30. yıl dönümü, Tantavi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen özel bir programla kutlandı.

Programa, Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek ve Mehmet Baykan, TYB Genel Başkanı ve ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, önceki dönem milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı. Kültür ve sanat dostlarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, İstiklal Marşı'nın okunması ve “Büyük Selçuklu Mirası” sergisinin açılışıyla başladı.

a3.jpg

30. Yıl Coşkusu

Programda, TYB Konya Şubesi'nin 30 yıllık tarihini anlatan bir film gösterimi, protokol konuşmaları ve Türk tasavvuf müziği dinletisi yer aldı. Konuşmacılar arasında TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, milletvekilleri ve belediye başkanları da bulunuyordu. TYB Konya Şube Başkanı Köseoğlu, konuşmasında TYB'nin Konya'da kültür ve sanatın taşıyıcı gücü olduğunu vurgulayarak, “30 yıldır bu şehrin kültürel mirasına katkı sağlayan bir okuluz” dedi.

a2.jpg

Konya'nın Kültür ve Sanatındaki Yeri

Konya Milletvekili Tahir Akyürek, 30. yıl filminde TYB Konya Şubesi'nin misyonunun başarıyla aktarıldığını belirtti. TYB'nin Konya'nın kültür ve sanat hayatındaki önemini vurgulayan Akyürek, “TYB, gökyüzünü haberdar eden bir sivil toplum kuruluşudur” ifadelerini kullandı.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ise kurucu başkan D. Mehmet Doğan’ı anarak, Konya’nın Türk-İslam kültüründeki önemine dikkat çekti. Doğan’ın Konya’ya duyduğu derin sevgiyi vurgulayan Arıcan, TYB'nin bu kültürel mirası yaşatmaya devam edeceğini belirtti.

a1.jpg

Gelecek 30 Yıllara Hazırlık

Etkinlikte söz alan diğer konuşmacılar da TYB Konya Şubesi'nin geleceğe dair vizyonunu ve kültürel katkılarını paylaştılar. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, belediyecilik hizmetlerinin yanında kültür ve sanata verdikleri desteği anlatarak, “Dil ve edebiyatın gücüyle kök hücre tedavisi gibi, geçmişten aldığımız değerlerle iyileşiyoruz” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise TYB Konya Şubesi’ne yeni bir kültür evi tahsis ettiklerini açıklayarak, kültürel işbirliklerinin devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.