Konyalılar dikkat: Merkeze doğru geliyor

Konyalılar dikkat: Merkeze doğru geliyor

Konya Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), şehir genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Konya Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), sosyal medya hesapları üzerinden Konya için kritik bir uyarı yaptı. AKOM tarafından yapılan paylaşımda, şehrin güneyinde oluşan yağmur bulutlarının şehir merkezine doğru ilerlediği belirtildi.

Vatandaşlar Dikkatli ve Tedbirli Olmalı

AKOM, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Özellikle akşam saatlerinde beklenen yağışların, günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği ifade edildi.

Şehir Genelinde Hazırlıklar Tamam

Olası sel ve su baskınlarına karşı Konya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gerekli tedbirleri aldığı, acil durum ekiplerinin ise hazır bekletildiği bildirildi. Vatandaşların, güncel hava durumu tahminlerini takip etmeleri ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları önerildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.